Festivalis KILKIM ŽAIBU XVII griaudės Žemaitijoje

Senųjų tradicijų ir kitokios muzikos festivalis KILKIM ŽAIBU jau daugelį metų apjungia senąją baltų kultūrą ir šiuolaikini meną, muziką ir istoriją, alternatyvios muzikos kūrėjus ir gyvosios istorijos entuziastus, tokiu būdu sukurdamas inovacinę šiuolaikinės baltų kultūros erdvę kūrybingos ir meniškos pakraipos auditorijai.  Žiemgalą ir Žemaitiją jungiantis fenomenas KILKIM ŽAIBU šiemet vyks Žemaitijos etnografinio regiono širdyje – Varniuose. Festivalis vyks 2016 m. birželio 23 – 24 – 25 d., tris dienas ir tris naktis.

Įdomus sutapimas, kad originalios stilistikos renginys keliauja ne tik iš regiono į regioną, bet ir iš vienos Lietuvos kultūros sostinės į kitą – iš 2015 m. kultūros sostinės Žagarės į 2016 m. kultūros sostinę – Telšius. Kadangi Varniai priklauso Telšių rajonui, Telšių rajono savivaldybė įtraukė festivalį į kitų metų kultūros sostinės renginių sąrašą ir tapo vieni iš festivalio generalinių rėmėjų. Dėka bendradarbiavimo su Telšių rajono savivaldybe, festivalio apimtys numatomos didesnės nei įprastai visomis prasmėmis. Festivaliui yra skirta visa Lūksto ežero pakrantė. Tai bus didžiausia renginio teritorija (savo plotu) per visą jo istoriją. Pakrantės didžioji aikštė bus koncentruota aktyvioms pramogoms, mažoji aikštė bus skirta poilsiui, komfortiškai ramybės zonai.

Festivalio organizatoriai žada, kad turėdami palankias galimybes, stengsis sukurti platesnę senovinę edukacinę erdvę bei užtikrinti festivalio svorį stipriais aukšto meninio lygio atlikėjų koncertais. Šiuo metu vyksta aktyvi savitų ir originalių atlikėjų atranka. Festivalyje bus daug Lietuvoje dar nematytų ir matytų kokybiškos, ekstremalios ir pikantiškos muzikos kūrėjų iš viso pasaulio. Todėl žiūrovams siūloma nusiteikti plačiai festivalio programai, kurioje savo vietą turės ir debiutuojantys perspektyvūs atlikėjai ir garsūs pasaulyje sunkiosios muzikos vardai.

Rengti renginį pasišventusių iniciatorių tikslas – išlaikyti ilgametį festivalį kaip Baltijos krašto etninį ir savitą kultūrinį reiškinį, kuris daugeliui iš mūsų būtų suvokiamas kaip renginys, reprezentuojantis gimtą kraštą, kaip fenomenas, kurį galima vertinti tarptautiniame lygmenyje. Festivalis išlieka atviras visiems norintiems prisidėti ir kryptingai žengia toliau pasirinktu sunkiosios muzikos gurmanų keliu.

Numatoma festivalio KILKIM ŽAIBU XVII programa:

  1. Birželio 23 d., ketvirtadienis, senovinė programa „Rasų“ tema. Baltų genčių sueiga, amatai, karyba, archainis folkloras, apeigos, žaidimai, dainos, šokiai, laužai…
  2. Birželio 24 d., penktadienis, tradicinė festivalio „Rasos su Žaibais“ programa. Nuo archainio folkloro, amatų ir karybos iki pagoniškos sunkiosios muzikos.
  3. Birželio 25 d., šeštadienis, „Žaibų“ programa, šiuolaikinio užimtumo pramogos, įvairių žanrų sunkioji muzika.

Užbėgant sunkiosios muzikos gerbėjų diskusijoms į priekį dėl datų sutapimo su kitu grandioziniu Lietuvoje vyksiančiu koncertu, grupės IRON MAIDEN apsilankymu Kaune, informuojama, kad abiejų renginių organizatoriai yra linkę bendradarbiauti. Todėl po „Geležinės mergelės“ pasirodymo Kaune bus organizuojami autobusai iš Kauno į Varnius. Atstumas tik 170 km. Varniuose visiems atvykstantiems bet kuriuo paros metu bus skirtas didelis kempingas ir viskas ko reikia jaukiam įsikūrimui jame. Tokiu būdu, ilgajam savaitgaliui, galima planuotis 1-ą kelionę į 2 koncertus. Ateinančiais metais Joninės numatomos iš ties galingos!

Gera žina ir ta, kad festivalis atsinaujinusioje dislokacijos vietoje išlieka nepriklausomas, pats sprendžia esminius organizavimo klausimus, vienas iš jų – maisto ir gėrimų tiekėjų atranka. Tai reiškia, kad šioje srityje daugiau rūpesčių nebus. Ilgos eilės ir alaus pasirinkimo problemos jau praeityje. Paveldo technologijų įkvėptas firminis festivalio alus „Kilkim žaibu“ jau tapo privalomu renginio akcentu.

Apie senovinę programą, alternatyvias pramogas ir dalyvaujančius atlikėjus bus informuojama nuolat iki pat renginio dienos.

Bilietai jau prekyboje!  Pirmųjų 300 bilietų kaina – 25 .  Vėliau bilietai brangs. Bilietus platina Bilietų Pasaulis (www.bilietupasaulis.lt)

kz2016

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.