ROKO NAKTYS WINTER: Kreator, Sepultura, Soilwork, Aborted

Legendinis festivalis „Roko naktys“ skelbia, kad sunkiosios muzikos mylėtojus džiugins ne tik vasarą, rugpjūčio 5-6 dienomis Zaraso ežero saloje. Pranešama, kad jau kitą žiemą Vilniuje vyks festivalis „Roko naktys Winter“ su visa serija garsių vardų. „Tikimės, kad šitas renginys taps kasmetiniu“, – sako organizatoriai.

Žiemos roko festivalis vyks sostinės „Siemens“ arenoje vasario 13 d. Ta proga į Vilnių sugrįš Vokietijos thrash metal gigantai „Kreator“. Lietuvą jie įtraukė į savo turą, kuriame pristatys naujausią, kol kas dar anoniminį albumą.

rokonaktys-ziema

„Pagaliau po daugiau nei dviejų metų mes vėl leisimės į Europos turą. Turime nerealių idėjų. Tai bus mažų mažiausiai įspūdinga, aš pažadu! Ir tai – tik pradžia… Nekantrauju susitikti su jumis, metalo maniakai“, – sakė legendinis gitaristas ir vokalistas Mille Petrozza.

Jo grupė „Kreator“ nuo savo veiklos devinto dešimtmečio pradžioje ne tik stumtelėjo speed ir thrash metal ribas, bet taip pat padarė įtaką daugeliui kitų metalo žanrų atstovų. Tokie jų darbai kaip „Endless Pain“, „Pleasure To Kill“ ar „Extreme Aggression“ pažymėjo Vokietiją ekstremalios muzikos žemėlapyje. „Kreator“ sugebėjo išlaikyti savo statusą net sudėtingais 1990-aisiais, kai muzikos pasaulyje dominavo visai kiti stiliai.
Nuo 2000-ųjų „Kreator“ perkėlė savo thrash metal skambesį į naują lygį, turint omenyje jų modernią klasiką „Violent Revolution“, „Enemy Of God“, „Hordes of Chaos“ ar gana šviežią „Phantom Antichrist“. Dabar gerbėjai ir kritikai nekantriai laukia, ką „Kreator“ parodys savo naujausiame,14-ame albume.
Vasarį lietuviai galės tai išgirsti ir pamatyti „Siemens“ arenoje. Be to, grupei akomponuos keletas nemažiau ikoninių šutvių. Brazilų ekstremalaus metalo pionieriai „Sepultura“ pristatomi tiesioginiais „headliner’ių“ apšildytojais!

Praėjusį gruodį tiesiog laukinį koncertą Vilniuje skėlę brazilai, panašu, pamilo Lietuvą, nes vokalistas Derickas Greenas po mūsų sostinę bastėsi dar ir Naujųjų sutikimo karštinėje. Šiuo metu „Sepultura“ vieši Švedijoje, ten po 3 metų pertraukos įrašinėja albumą ir ruošiasi scenoje sukelti naują chaosą.

Tęsiant apie Švediją, – „Roko naktų“ žiemos festivalyje taip pat dalyvaus švedų melodic death metal pranašai „Soilwork“. Jokia kita Europos grupė nepadarė tokios įtakos moderniajam ekstremaliam metalui, kaip šie švedai. „Soilwork“ sukėlė revoliuciją savo švariais vokalais, ateities pasaulėžiūra, progresyviais elementais ir stulbinančiu gitarų darbu. Bėgant metams stipriai evoliucionavusi grupė sukūrė tokius šedevrus kaip „The Ride Majestic“.

Ir dar kartą kepures verta nukelti prieš ketvirtąją unikalią „Roko naktų“ žiemos festivalio grupę, kuri visuomet išsiskyrė iš kitų, tai – Belgijos pasididžiavimas „Aborted“. Kaskart pasirodydami jie truputį praveria duris į pragarą ir leidžia pamatyti nesveikai kietą šou. Visa tai Vilniuje vyks vasario 13 d. Bilietus platina „Tiketa“.

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.