2008 m. apžvalga

2008 metai jau tapo istorija, tačiau norisi trumpai stabtelėti ir pamąstyti: o ką gi jie atnešė (nusinešė) su savimi? Žinoma, kaip ir viskas čia, didžioji dalis šios apžvalgos bus skirta koncertams ir sunkiąjai muzikai…

Jei pasižiūrėti į plikus skaičius (tiesiog suskaičiavus galerijos elementus), tai summa summarum buvo aplankyti 59 muzikiniai įvykiai. Savaime suprantama, visi jie skirtingų mastų bei nepalyginami, o ir lengvesnės (tame tarpe ir labai pop) pakraipos koncertai yra „pakliuvę“ į tą tarpą, bet skaičius gražus :) Kas po juo slepiasi?

Gloomy Grim @ Ferrum Rust (2008)

English version nlot available (yet :))

Metai prasidėjo neįtikėtinu vokiečių grupės DIARY OF DREAMS @ klubas „Mulen Ružas“ pasirodymu. Neįtikėtinu visomis prasmėmis: tiek garsu, tiek apšvietimu, tiek pačia muzika ir atmosfera… O pasibaigė nemažiau įspūdingai – trys koncertai, sekę vienas po kito: KIPELOV@ Forrum Palace, Jean Michel JARRE @ Siemens arena, WHITESNAKE @ Siemens arena – neleido atsikvėpti ir tapo griausmingai lyrišku metų pabaigos akordu.

Tarp šių dviejų etapų nė kiek neprastesni ir nemažiau įsimenantys NIGHTWISH & PAIN, NOVEMBRE, IMMOLATION, DEF LEPPARD, OBITUARY, VADER, URIAH HEEP, ENSLAVED koncertai.

Nenuvylė ir kasmetiniai salėse vykstantys (in-door) renginiai Lietuvoje: A.LT apdovanojimai, festivaliai „Ferrum Frost“ ir „Ferrum Rust“, net du „Creeper Fest“, „Black Spring Festival“, „Kunigunda Lunaria, „Antipop’s“, „Gyvatnešis“.

Neapsieita be kasmetinės kelionės į Lenkijos pietuose vykstantį festivalį „Metalmania“, nors užsienietiškųjų metų pradžią ir pabaigą žymėjo du festivaliai Latvijoje – „Baltic Bizzarre Fest 2“ ir „Antithesis II“.

Buvo pora pristatomųjų koncertų: bendras OBTEST ir SOUL STEALER išleistų CD pristatymas Vilniuje bei THUNDERTALE albumo pristatymai Vilniuje ir Kaune.

Grįžtant apie lauke vykusių renginių, norėtųsi išskirti suomius APOCALYPTICA, koncertavusius Trakų pilyje. Ne tik dėl įspūdingos vietos koncertui, bet ir dėl tikrai įspūdingos liūties per jį.

O jei jau paminėtas lietus, tai prisiminsiu, kad 2008-ieji metai vasaros festivalių nelepino geru oru. Nė vienas vasaros festivalis neapsiėjo be palaistymo „kad viskas augtų ir žydėtų“. Arba lijo, arba lašnojo, arba merkė kiaurai tiek vasarą atidarančiame kasmetiniame festivalyje „Kilkim Žaibu“, tiek vasaros pabaigą žyminčiame festivalyje „Mėnuo Juodaragis“. Išsiskyrė ir latviškasis „MetalShow“ gausiu lietumi palaistęs THUNDERTALE pasirodymą. Visgi labiausiai šiame fronte pasižymėjo du įvykiai: minėtasis APOCALYPTICA koncertas ir slovėniškasis festivalis „MetalCamp“.

Taip, šiemet pirmą kartą buvo aplankytas tolimasis Slovėnijos festivalis „MetalCamp“. Tikrai tolimasis, nuvairavus į kurį buvo pasakyta „daugiau niekada, nė už ką“, bet… kaip rodo ilgalaikė  patirtis ir sako žymusis agentas 007 „Niekada nesakyk niekada“ :) Reportažą, rašytą kartu su Shatune, galite rasti portale FERRUM (http://www.ferrum.lt/f/rep/285)

Beje, aplankyti ir kiti festivaliai ne tokiame tolimame užsienyje – jau tapęs numylėtiniu „Hard Rock Laager“ Estijoje ir „MetalShow“ Latvijoje.

Tiek trumpai apie 2008-uosius…

Pabaigai pasižiūrėkim, kuo pasipildė 2008 metais lietuviškos muzikos lentynėlė (CD išvardyti bemaž pasirodymo tvarka, nors galimi ir neatitikimai):

  • ŽALVARINIS – Fok’n’Roll
  • OBTEST – Gyvybės Medis
  • SOUL STEALER – Soul Stealer
  • THUNDERTALE – Milžinai
  • DISSIMULATION – Atiduokit mirusius
  • KATEDRA – Ugnikalnis
  • SBS – The Gambler

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.