Bernard ALLISON (koncertas)

Kas
Bernard ALLISON (koncertas)
When
Šeštadienis, 6 vasario, 2010
19:00 - Amžius neribojamas Buy Tickets
Where
Kalvarijų g. 85
Vilnius, Lietuva
Other Info
BERNARD ALLISON (USA)
blues, rock, funky


“Tai tikrojo didžiojo bliuzo atlikėjas, kuriam priklauso ne tik dabartis, bet ir ateitis, nes jis juodojo bliuzo tradicijas perteikia labai moderniai, - sako bliuzo žinovas, RELAX FM laidų vedėjas Andrius Sudikas. – Mes nespėjome išvysti ir išgirsti Lietuvoje amžinatilsį didžiojo Lutherio Allisono (Luther Allison), bet turim fantastišką galimybę pabuvoti jo sūnaus koncerte. Drįsčiau sakyti, jog šios garsios juodaodžių muzikantų šeimos atvejis – retas dalykas, kai sūnus savo pasiekimais nenusileidžia tėvui”.

Bernardas Allisonas yra tiesiog gimęs atlikti bliuzą bei sugebantis puikiausiai interpretuoti funky, roką, R&B bei daug kitų muzikos stilių. Jis - bliuzo legendos Lutherio Allisono sūnus - puikus gitaristas, ryškiausia naujos bliuzo kartos žvaigždė, nepriekaištingai apjungianti tradicines ir šiuolaikines muzikos sroves.

Gimusį 1965-tųjų lapkričio 26-tą dieną, jauniausiąjį iš devynių vaikų, Bernardą Allisoną į muzikos bei elektrinės gitaros garsų pasaulį atvedė jo tėvas. Groti Bernardas pradėjo būdamas dešimties, o su garso įrašų studija susipažino dar po trejų metų, kai kartu su tėvu įrašinėjo plokštelę Peorijoje (Ilinojaus valstija). “Besimokydamas pradinėse klasėse, grojau vidurinės mokyklos džiazo grupėje. Visi manė, kad pažįstu natas, tačiau aš tik apsimetinėjau, kad man leistų groti...“, - prisimena jis.

Baigęs vidurinę, Bernardas Allisonas trejus metus grojo Koko Taylor grupėje „Blues Machine“, vėliau - Willie Dixono (Willie Dixon) grupėje „Blues All-Stars“. 1980-aisiais dalyvavo gastrolėse kartu su Johnny Winteriu (Johnny Winter) bei mokėsi muzikavimo paslapčių iš Stevio Ray Vaughano (Stevie Ray Vaughan).

Įgijęs patirties, 1989-siais Bernardas persikelia gyventi į Paryžių, kad galėtų groti kartu su ten gyvenančiu ir koncertuojančiu savo tėvu. 1990-taisiais jis įrašė savo pirmąjį solinį albumą skambiu pavadinimu "The Next Generation".

Subūręs savo grupę, muzikantas vėliau rengė gastroles po Europą bei išleido dar du albumus: "Hang On" (1992) ir "No Mercy" (1994). Dar vėlesnis jo albumas "Funkinfo" leido suvokti, kad jo kūryba buvo įtakojama ne vien tokių senųjų meistrų kaip Jimis Hendriksas (Jimi Hendrix) ar Stevie Ray Vaughanas, bet ir Georgo Clintono (George Clinton) bei Johnny ‘Guitar’ Watsono (Johnny ‘Guitar’ Watson) muzikos. Šiame albume atsikleidžia bliuzmeno Bernardo Allisono funky pusė - jis groja bliuzą ir roką, bet daro tai funky stiliumi.

Bernardo penktasis albumas „Born With The Blues”, įrašytas kartu su klavišų virtuozu Ronu Levy (Ron Levy) bei Buddy Guy (Buddy Guy) grupe, jį lydėjusios gastrolės po Europą ir JAV sulaukė palankaus kritikų vertinimo bei subūrė tūkstančius naujų gerbėjų.

1998 m. Bernardo Allisono albumas "Times Are Changing" – be galo dinamiškas: nuo energingos bliuziškos pirmosios dainos "I Can't Get You Out Of My Mind" ar funky jazz stiliaus grupės „Sly Stone“ kūrinio "If you want me to stay" iki lyrinės "Don't Be Confused", skirtos tėvo atminimui.

1999-taisiais, praėjus dvejiems metams po tėvo mirties, Bernardas nusprendė sugrįžti į Valstijas ir karjerą tęsti gimtinėje. Grįžęs į Ameriką, B.Allisonas pasinėrė į naujas bliuzo sroves, kartu su tokiais jaunais atlikėjais kaip Jonis Langas (Johnny Lang), Kenis Waynas Šepherdas (Kenny Wayne Shepherd) ir kt. Kasdieninis darbas ir daugybė koncertinių turų suteikė Bernardui pasaulinę šlovę.

Nuo vėžio miręs Lutheris Allisonas skatino savo sūnų kurti tokią muziką, kurią jis pats norėtų groti. „Prieš man įrašant savo pirmąjį albumą, tėvas sakė: „Nebijok peržengti bliuzo ribų, neleisk savęs įsprausti į rėmus, kaip atsitiko man“.

Nors B.Allisonas ir laikosi šeimos tradicijų, tačiau yra ne toks, koks buvo jo tėvas. “Jaučiuosi labai pamalonintas, kai žmonės lygina mano muziką su jo muzika, tačiau aš esu kitos kartos atlikėjas“, - pabrėžia Bernardas. „Visiems sakau, kad nesu bliuzmenas - esu muzikantas“. Kaip ir jo tėvas, savo koncertų metu jis stengiasi sudominti pačius įvairiausius klausytojus. Bernardas iš tėvo paveldėjo sugebėjimą užburti publiką, tačiau nėra antrasis JIS – Bernardas pats sau skinasi kelią, kurdamas savąjį stilių, įtakojamą tradicinių ir naujųjų bliuzo srovių.

« Back to the calendar

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.