SENO KUINO VARDADIENIS (koncertas)

Kas
SENO KUINO VARDADIENIS (koncertas)
When
Šeštadienis, 15 gegužės, 2010
21:00 - Amžius neribojamas
Where
Upės g. 6
Vilnius, Lietuva
Other Info
Kai 1984-ais metais Varėnoje trys sunkaus blues'o gerbėjai (Vilijus Važnevičius - git., vok., Alfonsas Ratkevičius - b.git., Algis Barkauskas-muš.) nutarė pavadinti savo trio "Senas Kuinas" ("...meras kvailas,kaip senas kuinas.", N.Gogolis, "Revizorius"), atrodė viskas tvarkoj - ir autoironija, ir lietuviška, ir net blues'inis kvapelis yra. Bet... Koncertų organizatoriai įžvelgdavo pavadinime kažką nepadoraus ir siūlydavo pakeisti.
Nusileidome (kas ten su jais spyriosis, o ir grot norėjosi), pasivadinome "SK blues trio". Na ir prasidėjo užrašai ant koncertų plakatų: "SK plius trio", "SK opus tio", "SK trijo" ir t.t. Kai po koncerto 1988m. gegužės 11d. "Komjaunimo tiesa" parašė,kad grojo "SQ blues trio", nusprendėme, kad jau gana, ir grįžome prie buvusio gero "SENAS KUINAS". O į pastabas atšaudavome: "Jei įrodysite, kad šis pavadinimas nepriimtinas - tuoj pat pakeisime." Tokių neatsirado. Vėliau tas pavadinimas peraugo į pseudonimą, bet tai - kita istorija..."
O šio vardadienio (su istorija) svečiai - seni Seno Kuino draugai ir bendražygiai: "AMARAI", "KIAURAS KIBIRAS", "ŠV. SODAS", "SMĖLIS". Tikras, nenuglaistytas, išlaikęs laiko ir madų išbandymus bluesrock"as. Kviečiame, laukiame - nenusivilsite. IKI !!!

« Back to the calendar

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.