MOON FAR AWAY (koncertas)

Kas
MOON FAR AWAY (koncertas)
When
Trečiadienis, 15 birželio, 2011
21:00 - Amžius neribojamas
Where
Klubas "Pelėda" (map)
V. Mykolaičio-Putino g. 5
Vilnius, Lietuva
Other Info
Šiek tiek pavasario pabaigoję savo veiklą sulėtinęs menų laboratorija-klubas PROPAGANDA vasarą pradeda su nauju iššūkiu ir dviem išskirtiniais koncertais!

Birželio 9 d. 20 val. Didžiojoje salėje į pasimatymą jus kviečia įvairialypė grupė iš Rusijos THEODOR BASTARD. Šios grupės istorija siekia XX a. dešimto dešimtmečio pabaigą, o jos kuriama muzika apima world, darkwave ir trip-hopo žanrus. Skiriamasis grupės ženklas – savitas Janos Vevos balsas ir nepriekaištingas Fiodoro Svoločiaus kuriamas skambesys. Šiuo metu THEODOR BASTARD studijoje įrašinėja naują albumą, kuris, kaip teigiama, radikaliai skirsis nuo visų ankstesnių grupės įrašų, o koncerto metu bus galima išgirsti ir naujų dainų..

Šią grupę apšildys gerai žinoma post folkloro grupė iš Lietuvos SPANXTI. Pradėjęs kūrybos kelią kaip etnoroko grupė šis profesionalių muzikantų projektas pamažu krypo link kitokio etninės savasties suvokimo. Postfolklorines lietuvių liaudies dainų interpretacijas keitė originalūs elektroniniai melodijų pasažai, praturtinti tradicinių instrumentų skambesio, o pagrindiniu kūrybos varikliu tapo archaiški mitiniai tekstai.

Šią dieną pasirodys ir mažai publikai pažįstami, tačiau labai perspektyvūs menininkai – Kamilė Gudmonaitė ir Mantas Zemleckas. Senasis folkloras su savo užkalbėjimais, raudomis atgimsta jų akustiniuose eksperimentuose ir poetiniuose ieškojimuose. Puikus ir išradingas Manto gitaros valdymas kartu su Kamilės balsu sukuria kažką unikalaus ir nepakartojamo, netelpančio į bendrai suvokiamos muzikos rėmus.

Birželio 15d. 21 val. Mažojoje salėle į sceną lips Lietuvos publikai taip pat gerai pažįstamas neofolkloro, gotikinės, darkwave muzikos duetas iš Rusijos MOON FAR AWAY. Tai erdvės, laiko ir visuomenės ribas paneigiantis muzikos projektas. Gotikinės ir ritualinės neo-folk muzikos priemonėmis jis sukuria mistinių ir ritualinių garsų atmosferą. Po sąmoningai beveidžiu vizualiniu projekto įvaizdžiu jo nariai trokšta sukurti vieningą garsinį ir semantinį paveikslą, kurio kiek tik įmanoma nesaistytų jokios žmogiškos detalės. MOON FAR AWAY filosofijos pamatas glūdi klasikinės tradicinės Europos kultūros ir šiuolaikinio rinktinio avangardo tradicijos derinyje bei technologijų ir masinės žiniasklaidos formuojamoje šiuolaikinėje civilizacijoje, persipynusioje su griežtu paklusnumu tradicijoms, atspindinčioms Rusijos šiaurės pajūrio regionų mentalitetą.

Organizatoriai kolkas neatskleidžia paslapties, kas apšildys šią grupę, tačiau garantuoja, kad tai bus dar vienas savitas, asmeniškai išjaustas ir unikalus projektas iš Lietuvos…

Gera žinia festivalio Mėnuo Juodaragis ištikimiems draugams. Visiems, nešiojintiems MJR apyrankę bei nekantriai laukiantiems 14-tojo festivalio, bilietai į šiuos koncertus kainuos tik po 20 litų…

Nepamiršk – vsara prasideda su gera muzika!..

MOON FAR AWAY koncertas vyks birželio 15 d. menų laboratorijoje-klube „Propaganda“, V. M. Putino g. 5, Vilniuje. Renginio pradžia 21.00 val., durys 20.00 val. Kaina 25 Lt. (su MJR apyranke 20 Lt.)

« Back to the calendar

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.