DEMONICAL (koncertas) – 11-10-27

Kas
DEMONICAL (koncertas)
When
Ketvirtadienis, 27 spalio, 2011
19:00 - Bilieto kaina – 40 Lt. Bilietus į šį koncertą galima įsigyti renginio dieną prie įėjimo į klubą „Propaganda“. - Amžius neribojamas
Where
Klubas "Pelėda" (map)
V. Mykolaičio-Putino g. 5
Vilnius, Lietuva
Other Info
Vilniaus širdyje įsikūręs nebanalaus meno klubas „Propaganda“ spalio 27 d. drebės nuo sunkiasvorio griausmo – į sostinę atvažiuoja švedų death metalo viltis DEMONICAL. Kad į klubą susirinkusiems nebūtų per mažai, švedams kompaniją palaikys jų tautiečiai VOLTURYON ir vilniečiai PARALYTIC.

DEMONICAL šuolis į šiandienos death metalo elitą visiškai nestebina, kadangi šios grupės vairą laiko švedų death metalo legendos CENTINEX bosistas Martinas Schulmanas. Pajutęs, kad CENTINEX jau nebėra ta jėga, kuri šį kolektyvą padarė Švedijos metalo istorijos dalimi, M. Schulmanas ryžtingai nusprendė užkasti CENTINEX po žeme ir 2005 m. įkūrė DEMONICAL. Nors pavadinimas ir nėra pats originaliausias pasaulyje, grupės lyderis dėl to nesuka sau smegenų: „Tai yra paprastas ir efektingas pavadinimas, kuris gerai apibūdina grupę ir jos muziką, – teigė viename interviu muzikantas. – Buvo besiskundžiančiųjų, kad tai nėra originalus pavadinimas, bet ar tikrai viskas pasaulyje turi būti „originalu“, „brandu“ ir „gilu“? Nusišvilpt, mes esame death!!!“

DEMONICAL muzika taip pat nėra novatoriškumo etalonas, bet, po velnių… JI VEŽA! Sunku atsispirti meistriškai sudėliotam ir atliktam švediškam death metalui, tai patvirtina ir gausybė ypač palankių pastarojo DEMONICAL albumo „Death Infernal“ recenzijų tiek internetinėje, tiek ir spausdintoje žiniasklaidoje. „Death Infernal“, atrodo, nušluostė nosis net visiems gerai žinomiems death metalo grandams AUTOPSY, PESTILENCE, DEICIDE ar HATE ETERNAL, kurie greičiausiai net nenutuokė, kad su šiemetiniais diskais liks už visai neseniai užgimusios DEMONICAL nugaros.

Kelionei į Rytų Europą DEMONICAL pasikvietė kitą švedų grupę –VOLTURYON. Tai kiek kitokio profilio, nei DEMONICAL, grupė, kuri labiau orientuojasi į sunkiausįjį death metalo sparną. VOLTURYON mėgsta greitį ir techniką, o su 2011 m. darbu „Coordinated Mutilation“ pabandė suteikti savo muzikai dar daugiau sunkumo. „Norėjome daugiau „mėsos“ gitarų skambesyje ir kad būgnai kuo labiau derėtų prie visumos, nes mums reikėjo muzikoje precizikos“ – tvirtina VOLTURYON bosistas Stefenas Erikssonas.

Jeigu DEMONICAL atstovauja niekur neskubantiems mėsinėtojams, o VOLTURYON – itin tiksliems chirurgams, tai vilniečių death metalo karštąją naujieną PARALYTIC galima būtų pavadinti šių abiejų stovyklų aukso viduriu. Nors Lietuvoje tapti žinomais nėra didelių problemų, sukelti viltis, kad grupė yra ilgalaikis ir daug žadantis projektas, sugeba ne kiekvienas. PARALYTIC tai jau padarė, nors gyvuoja tik nuo 2009 m. Šiais metais puikiai pasirodę festivalyje „Velnio akmuo“ ir bene stipriausiai Lietuvos „Wacken Metal Battle“ istorijoje Lietuvai atstovavę žymiajame „Wacken Open Air“, PARALYTIC paleido pasaulin EP „Sadistic Intention“, pilnas brutalaus ir techniško death metalo, kuris ypač gerai skamba gyvai!

Koncertą organizuoja klubas „Propaganda“, šių metų pavasarį lietuvaičiams surengęs įspūdingą (muzikine ir kokybine prasme) OBITUARY koncertą. Be to, „Propaganda“ žada nustebinti naujai įsigyta galinga apšvietimo sistema, kuri trigubą death metalo užtaisą nušvies branduoline šviesa…

Neverta palikti namie piniginės, nes koncerto metu bus galima įsigyti oficialios koncertų dalyvių atributikos, o kad ketvirtadienis šiaip ar taip yra mažasis savaitgalis, savaitgaliaujantiems „Propaganda“ pasiūlys daug įvairių rūšių alaus, atgabento tiesiai iš „Alaus namų“. Į sveikatą!

« Back to the calendar

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.