THE PERFECT PILL: po mūsų nors ir tvanas?

Sausio mėnesį išsiskyrusios roko grupės IR nariai Germanas Skoris ir Joshas McClungas neseniai pristatė grupės reinkarnaciją pavadinimu „The Perfect Pill“. Vaikinai nesnaudžia ir jau kovo 9 d. klube „Tamsta“, Vilniuje, įvyks didžioji premjera, nuo kurios prasidės dueto koncertinis turas Lietuvoje ir užsienyje. „The Perfect Pill“ mielai papasakojo daugiau apie šį renginį bei tolimesnius grupės planus.

Kaip vyksta pasiruošimas koncertams? Kokiomis nuotaikomis gyvenate?

Šiuo metu dėliojame paskutinius akcentus, intensyviai ruošiamės generalinėms repeticijoms. Repetuojame labai daug, kartais net iki 10 valandų per dieną. Tai labai kūrybingas, tačiau kartu ir sunkus darbas. Bendrai rezultatais esame labai patenkinti, laukiame nesulaukiame premjeros!

Ko gali tikėtis publika, atėjusi į jūsų premjerą?

Joshas: Visų pirma įnešėme naujovių į muziką, garso efektų, aranžuočių, bendro skambesio srityje. Germanas gros su stereo 2.1 gitaros erdviniu garsu. Aš išplėsiu savo grojimą elektroniniais pedalais, būgnų „sempleriu“ ir taip vadinamais „loop“ garsais. Abudu taip pat grosime kitais instrumentais. Be muzikos bus ir vizualinių pokyčių. Mūsų šou papildys specialiai paruoštos vizualizacijos, šviesos ir scenografija. Mūsų komandoje bus du pagalbininkai vienas jų garso operatorius Mantas Tamulionis, kuris realiu laiku formuos garso efektus. O apšvietėjas Domas Brėskys kontroliuos šviesas ir vizualizacijas netradicinėje scenografijoje.

Germanas: Bet čia tik apie mus, o tai tikrai dar ne viskas. Po „The Perfect Pill“ scenoje pasirodys „Yoko Mono“ – duetas, kurį sudaro Dj Mamania, visuotinai pripažįstamas kaip geriausias Lietuvos vakarėlių didžėjus bei Joshas. Jie pratęs linksmybes, taigi nusimato tikrai puikus vakaras – žodžiu, tikrai verta apsilankyt!

Jūsų tinklapyje, www.theperfectpill.lt jūs jau paskelbėte apie artėjančias koncertų datas. Kur pasirodysite?

Be koncertų Vilniuje, Kaune, dar pasirodysime Osle, Rygoje. Vėliau planuojame groti kituose
Lietuvos miestuose ir užsienyje. Visada koncertavome daug, tad tęsime šią tradiciją.

Teko išgirsti įvairių komentarų apie jūsų naują singlą „Après Moi le Déluge“. Kaip patys apibūdintumėte savo naujos kūrybos etapą?

Apibūdinti mūsų naują kryptį, įspraudžiant į vieno žanro rėmus, būtų sudėtinga – tuo labiau pagal vieną dainą. Pagrindas yra rokas, tačiau „flirtuojame“ su įvairiais muzikos žanrais, tikrai bus nemažai elektronikos ir kitų stilių, pavyzdžiui, nelabai žinomas Lietuvai žanras „eclectronica“.

„Après Moi le Déluge“ prancūziškai reiškia „po manęs nors ir tvanas“. Ką norėjote pasakyti šia daina?

Šis posakis priskiriamas Prancūzijos karaliui Liudvikui XV, dėl kurio politikos šalis liko ant bankroto ribos. Mūsų atveju tai greičiau dainą apie šiuolaikinę visuomenę, besaikį vartojimą ir neatsakingą, nerūpestingą požiūrį, visišką nesijaudinimą dėl savo veiksmų pasekmių. Atrodo, kad žmonėms visko negana, rūpi tik skambios frazės ir gražus fasadas, o tikrų ir nuoširdžių dalykų lieka vis mažiau.

Teko girdėti užuominas apie jūsų galimą bendradarbiavimą su kitais muzikantais. Kokie jūsų planai šioje srityje?

Taip, netrukus turėtų pasirodyti „Après Moi Le Déluge“ remiksas, kuriamas jau minėtojo DJ Mamanios. Jį pristatysime ir gyvai atliksime koncerte „Tamstoje“!

T.Ė.T.Ė apdovanojimuose Joshas buvo išrinktas geriausias 2011m. būgnininku. Kaip jūs vertinate apdovanojimus?

Yra smagu būti įvertintam. Gerai, kad vyksta tokie renginiai ir alternatyvios muzikos kūrėjams. Kita vertus, alternatyvios muzikos kūrėjai kuria ne dėl apdovanojimų, taigi labai to nesureikšminame, muzikuojame ne dėl statulėlių ar pjūklų.

Tradicinis klausimas – kokie jūsų ateities planai?

Šiuo metu planuojame kuo daugiau groti Lietuvoje ir užsienyje, be to skirti daugiau laiko naujiems kūriniams. O jeigu viskas eisis gerai, gal dar šiais metais galėtų pasirodyti ir naujas mūsų albumas. Pagyvensime, pamatysime!

Visos „The Perfect Pill“ koncertų datos bei naujoji daina „Après Moi Le Déluge“ grupės internetinėje svetainėje  www.theperfectpill.lt.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.