Velnio akmuo 2012: poetiškasis revoliucionierius ALCEST

Festivalis „Velnio akmuo“, liepos 12–15  dienomis jau ketvirtąjį kartą vyksiantis šių metų Lietuvos kultūros sostinėje Anykščiuose, pristato visame pasaulyje už ypatingą talentą vertinamą muzikos projektą ALCEST. Tai vieno žmogaus idėjų ir vizijų muzikinė išraiška, novatoriškumu bei prancūzišku subtilumu pribloškusi ne tik alternatyviosios muzikos gerbėjus. Jo kūryba įdomi tuo, kad suteikia galimybę pasinerti į dvasinę kontempliaciją.

Neige: „Noriu, kad mano muzika skambėtų taip, lyg būtų atliekama ne žmonių“

ALCEST – tai jauno prancūzų menininko Neige (pranc. „sniegas“) metalizuoto shoegaze projektas. Oficialus ALCEST įkūrimo laikas – 1999 m., tačiau po šiuo vardu slypinti filosofija užgimė kur kas anksčiau – dar muzikanto vaikystėje. Pasak Neige, jo kūryba – tai anuomet regėtų vizijų apie tobulą dvasinį pasaulį transliavimas. Šios vizijos paprastai nesuvokiamos žmogiškomis juslėmis, dėl ko Neige ir siekia, kad jo kuriama muzika skambėtų nežemiškai, lyg atliekama ne žmonių.

Black metalo įtaka ir meistriškas muzikalumas

Nors ALCEST įkūrėjas ir pripažįsta, kad jo kūrybai kadaise įtakos padarė black metalas, tačiau jo kūrinių atmosfera – šviesi, lengva ir poetiška. Prasmingas ir gilus turinys šioje muzikoje liejasi virtuozišku ir estetišku garsu – juk pats Neige yra ne tik kūrėjas, bet ir puikus multiinstrumentalistas, atliekantis vokalo partijas ir savo grupėje, ir kituose projektuose. Idėjomis grįsta ALCEST filosofija ir intymios mistinės patirtys yra perteikiamos itin trapia, muzikalia forma, kuri dailininko paveiksle, ko gero, įgautų perregimų prancūziško stiliaus nėrinių pavidalą.

Alternatyviosios scenos revoliucionieriai

Solidus ir profesionalus Neige projektas priklauso subtiliai, įnovatyviai prancūzų alternatyviosios muzikos scenai. Tačiau jis itin reikšmingas ir tarptautinėje alternatyviosios muzikos istorijoje. Jau su pirmaisiais albumais Neige įnešė kardinaliai naujo skambesio į sunkiosios muzikos sceną. Nuolat augantis populiarumas bei ženkli projekto įtaka kitiems kūrėjams leidžia laikyti ALCEST nepaprastai vertingu pažangios muzikos atstovu.

Viena svarbiausių festivalio grupių

Pasak „Velnio akmens“ organizatorių, ALCEST – išties svarbi grupė šiemetiniame alternatyviosios muzikos maratone po atviru dangumi. ALCEST kartu su garsiaisiais britais ANATHEMA kol kas sudaro svarbiausių festivalio dalyvių branduolį.

 

Bilietai į festivalį

Bilietus į festivalį galima įsigyti festivalio svetainėje www.devilstone.net. Bilieto kaina: 80 Lt. Bilietus taip pat platina „Tiketa“. Juos galima įsigyti internetu www.tiketa.lt arba visose „Tiketa“ kasose. Bilietai brangs.

Festivalio informacija: www.devilstone.net

 

Video:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.