A.Smilgevičiūtė ir SKYLĖ – 12-03-21

Kas
A.Smilgevičiūtė ir SKYLĖ
When
Trečiadienis, 21 kovo, 2012
19:00 - Amžius neribojamas Buy Tickets
Where
šv. Kotrynos bažnyčia (map)
Vilniaus g. 30
Vilnius, Lietuva
Other Info
Prieš ketveris metus pradėję tradiciją koncertais pažymėti laiką, kai dienos ir nakties svarstyklės išsilygina, Aistė Smilgevičiūtė ir grupė SKYLĖ ją tęsia. Gerbėja pavasarį kviečiami kartu po šv.Kotrynos bažnyčios skliautais iš žiemos stingulio simboliškai persiristi į aktyvųjį metų laiką...Tai bus ir gražus Aistės Smilgevičiūtės sugrįžimas į sceną po trumputės petraukos.

Kasmet apie kovo 20-21 d. visuose Žemės rutulio kampeliuose dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas. Senovės lietuviai tikėjo, kad lygiadienio rytą išsimaudžius upėje, tekančioje iš rytų, būsi tyras ir sveikas visus metus. Lygiadienio rytą saulė teka tiksliai rytuose. Toks paprotys praustis rytą užfiksuotas ir Velykų šventės metu, todėl gali būti, kad kažkada Velykos buvo švenčiamos būtent šią dieną, per pavasario lygiadienį. Dabar lygiadienis švenčiamas visame pasaulyje išvakarėse, kovo 20 d., kartu su Tarptautinė Žemės diena – astronominiu pavasariu.

Rudens ir pavasario lygiadienių pažymėjimui skirti koncertai nuo kitų atlikėjos ir grupės SKYLĖ pasirodymų skiriasi pakylėta, gražioje erdvėje sklandančia nuotaika, subtiliai atsiskleidžiančiu klausytojų pamėgtų dainų repertuaru. Vakarą spalvomis pripildo ir bendrą visumą kuria meniškas apšvietimas bei kokybiškas garsas. Kaskart pasitikdami lygiadienius, muzikantai klausytojams ruošia ir naujų kūrinių bei siekia kitaip paįvairinti programą – po Kotrynos skliautais pasitiktas jau ne vienas lygiadienis, tačiau visi koncertai išskirtiniai: ir specialiai koncertui paruoštais naujais kūriniais, ir subtiliais grupės siurprizais, ir nuotaika, ir apšvietėjo Mariaus Selevičiaus neišsenkančios fantazijos vaisiais – visa apimanti muzikos šventė sugeba kaskart užburti ir nustebinti...

Pavasario lygiadienio koncerte – programa, paįvairinta dainomis-istorijomis iš albumų „Sapnų trofėjai“, „Povandeninės kronikos“, „Babilonas“, „Lukiškių pieva“, roko operos „Jūratė ir Kastytis“. Atėjusieji išgirs dainų iš projekto „Broliai“, skirto partizaniniam Lietuvos laisvės kovų judėjimui. Kartu su grupe scenoje pasirodys styginių kvartetas ir vokalinė vyrų grupė iš choro „Bel Canto“.


Atlikėjai:
Aistė Smilgevičiūtė – vokalas
Rokas Radzevičius – akustinė gitara, vokalas
Mantvydas Kodis – akordeonas
Kęstutis Drazdauskas – fleita
Jonas Krivickas – elektrinė gitara
Gediminas Žilys - bosinė gitara, kanklės
Salvijus Žeimys – mušamieji
Koncerte dalyvaus styginių kvartetas ir vokalinė vyrų grupė (choras “Bel Canto”)

Garso režisierius – Valdas Karpuška
Šviesų dailininkas – Marius Selevičius

« Back to the calendar

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.