Aštuntasis gitaristų konkursas „Gitarų šėlsmas 2012“

Tradiciškai kiekvienų metų pavasarį organizuojamas gitaristų konkursas „Gitarų Šėlsmas 2012“ startuoja nuo kovo 1 dienos ir baigsis dalyvių finaliniu koncertu gegužės 23 dieną muzikos klube „Tamsta“ Vilniuje.

Konkursas yra skiriamas visų pirma muzikai, atliekamai gitara, nesvarbu kokia – ar tai akustine, ar klasikine, ar elektrine. Kviečiami dalyvauti kiekvienas norintis ir galintis savo jėgomis sukurti ir įrašyti autorinę kompoziciją, vienintelis apribojimas taikomas dalyvių amžiui – iki 35‘erių metų.

Konkursui pateiktų kūrinių jau galima klausytis šiame puslapyje ir rengtis viešam balsavimui už patikusius atlikėjus, kuris vyks gegužės 1-10 dienomis.

Konkursą remia ir pagrindinius prizus skiria didžiausios pasaulyje muzikos instrumentų gamintojos – Gibson ir Yamaha. Šių metų pagrindinis prizas Rock/Blues kategorijoje yra Gibson Les Paul Traditional 1960 elektrinė gitara, o Jazz/Classic kategorijoje Yamaha A3 serijos elektro-akustinė gitara. Jau tampa gražia tradicija, kad finaliniame koncerte scenoje pasirodo ir užsienio gitaristas, atstovaujantis rėmėjus. 2010 metų konkurse tai buvo gitaristas iš Vokietijos  Viktor Smolski, 2011 metais dalyvavo gitaristas Pepe Ahlqvist iš Suomijos.

Visa informacija apie konkursą ir dalyvavimą jame – konkurso tinklapyje www.gitaruselsmas.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.