Velnio Akmuo 2012: gaivus stipraus roko gurkšnis

Liepos 12-15 dienomis Lietuvos kultūros sostinėje Anykščiuose siausiantis muzikos festivalis „Velnio akmuo“ po truputį užpildo naujosios roko scenos grupių sąrašą ir pristato keturias skirtingai sunkiąją muziką interpretuojančias komandas – HEXVESSEL iš Suomijos, NEW KEEPERS OF THE WATER TOWERS ir BLOWBACK iš Švedijos bei TOTORRO iš Prancūzijos.

Psichodelinio folk roko grupė HEXVESSEL „Velnio akmens“ programoje atstovaus subtilesnės muzikos atlikėjų būriui, tačiau tai neabejotinai bus vienas iš tų kolektyvų, kursiančių ypatingą festivalio atmosferą. HEXVESSEL atsirado dar 1983 metais, kai jos iniciatoriui ir lyderiui Mathew McNerney, vadinamam Captain Kvohst, tebuvo… penkeri. Iš tiesų HEXVESSEL – tai Captain Kvohst jau vaikystėje girdėtų prietarų, istorijų apie vaiduoklius, magijos ir okultizmo idėjų suformuotas darinys. Tik prieš kelerius metus, vaikinui iš ūkanotosios Anglijos apsigyvenus Suomijoje ir čia susiradus bendraminčių, HEXVESSEL burtai ėmė reikštis muzika. Be įprasto elektrinių gitarų garso grupės skambesyje neretai galima išgirsti ir tokius neįprastus instrumentus kaip citra, fisharmonija ar psalteriumas. Sunkiosios muzikos pasaulyje Kvohst labiau žinomas kaip buvęs grupių DØDHEIMSGARD ir CODE vokalistas. Visgi HEXVESSEL įkūrėjas savo mintis ir idėjas šiuo metu geriausiai realizuoja naujosios grupės veikloje.

Šiek tiek griežtesnės muzikos – stoner roko / doom metalo – kūrėjai NEW KEEPERS OF THE WATER TOWERS, kaip ir būdinga kolektyvams iš Švedijos, kuria kokybišką ir vertą dėmesio produktą. Paprašyti paaiškinti švedų grupių sėkmę užkariaujant sunkiosios muzikos pasaulį, vaikinai šmaikštauja, jog visa tai – vikingų palikimas. Ankstesnieji vikingai keldavo sąmyšį ir chaosą su kirviais, dabartiniai – su gitaromis. Ko gero, NEW KEEPERS OF THE WATER TOWERS neklysta. Tą patvirtina puikiai įvertintas grupės pasirodymas viename didžiausių muzikos festivalių Europoje, Roskildėje.

Kitos švedų komandos BLOWBACK muzika – stone / hard roko derinys su gausybe kitų stilių prieskonių. Kad ir kaip būtų mėginama šiuos vaikinus įsprausti į kokio nors konkretaus žanro rėmus, tik patys BLOWBACK taikliausiai sugeba apibūdinti savo muziką – velniškai galingas rokenrolas.

Ketvirtoji grupė – prancūzų post roko / post metalo kolektyvas TOTORRO. Labai svarbią vietą vaikinų kūryboje užima kruopščiai nušlifuojamos instrumentinės partijos. Jos – stiprioji TOTORRO pusė, skleidžianti emocionalią ir hipnotizuojančią nuotaiką, kuriai nelengva atsispirti.

Bilietai į festivalį brangsta nuo gegužės 15 d.

Bilietus į festivalį galima įsigyti festivalio svetainėje www.devilstone.net. Bilieto kaina: 80 Lt. Bilietus taip pat platina „Tiketa“. Juos galima įsigyti internetu www.tiketa.lt arba visose „Tiketa“ kasose.

Festivalio informacija: www.devilstone.net

 

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.