Michael Angelo Batio pradėjo koncertinį turą Europoje ir nekantrauja vėlei aplankyti į Lietuvą

Gitaristas Michael Angelo Batio savo gerbėjams socialiniame tinklapyje Facebok džiugiai pranešė: „Aš jau kelyje! Pirma stotelė – Italija, kur prasideda „Hands Without Shadows – Tribute to Rock Guitar“ pasirodymų turas.“ Nors Lietuvoje muzikantas viešės už gerų trijų savaičių, gitarinės muzikos klausytojai jau dabar asmeniniuose kalendoriuose birželio 9 dieną žymi ryškesnėmis spalvomis.

Šviesos greičiu sklindant žiniai apie Vilniuje vyksiantį Michael Angelo Batio koncertą, melomanai traukia pamirštus faktus apie buvusią atlikėjo viešnagę Lietuvoje. „Prieš gerą dešimtmetį jis aplankė Lietuvą su savo gitaros pamokomis. Tuomet demonstravo grojimo dviejų grifų gitara techniką“ – atsiminimais dalinosi „Tamsta“ klubo vadovas Arvydas Skernevičius. „Susirinko kone visa Vilniaus gitarinės muzikos bendruomenė. Klausėsi abstulbę – juk tada niekas dar nebuvo matę, kad įmanoma abiejomis rankoms groti dviejų grifų gitara.“ Nors praėjo galybė laiko, pats atlikėjas vis dar puikiai pamena vizitą mūsų šalyje: „Nekantrauju vėlei aplankyti šią žavią Baltijos valstybę. Tai buvo taip seniai, labai įdomu išvysti kaip ji atrodo dabar“.

Amerikietis, pasaulyje gerai žinomas kaip profesionalus metalo, roko ir kitų subžanrų muzikos atlikėjas. Per ilgą muzikinę karjerą sudalyvavęs galybėje projektų, melomanams atmintin įstrigo kaip greičiausiai grojantis pasaulyje gitaristas ir dvigubos gitaros išradėjas. Būtent šį instrumentą įtakingi muzikos kritikai įvardina kaip „vieną kiečiausių roko istorijos gitarų“.

Michael Angelo Batio atstovai išduoda, kad šių metų pabaigoje planuojamas ir naujas gitaristo albumas. Per visą muzikinę karjerą tai bus vienuoliktas studijinis darbas. Atlikėjas tikina, jog birželio 9 dieną Vilniaus „New York“ klube susirinkę klausytojai, išgirs tiek laiko patikrintas, tiek šviežias kompozicijas. Michael Angelo Batio intriguoja: „Tai bus unikali proga bent akies krašteliu žvilgtelėti į naujausią mano kūrybą“. Norintys įsigyti bilietus, juos ras „Tiketa“ kasose arba www.tiketa.lt.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.