Candy Dulfer (koncertas) – 12-06-05

Kas
Candy Dulfer (koncertas)
When
Antradienis, 5 birželio, 2012
20:00 - Amžius neribojamas
Where
Kongresų rūmų salė (map)
Vilniaus g. 6/16
Vilnius, Lietuva
Other Info
Viena geriausių saksofonisčių pasaulyje Candy Dulfer vasaros pradžioje koncertuos Vilniuje. Olandų kilmės neprilygstamos džiazo muzikos virtuozės koncertas įvyks birželio 5 d. Vilniaus Kongresų rūmuose. Išskirtiniame pasirodyme Candy Dulfer atliks visus didžiausios sėkmės sulaukusius hitus ir pristatys naujausią studijinį albumą „Crazy“.

Bilietus į Candy Dulfer koncertą platina BILIETAI LT. Daugiau informacijos svetainėje www.bilietai.lt.

Pirmą kartą saksofoną į rankas Candy Dulfer paėmė sulaukusi šešerių metų. Tuo pasirūpino būsimos žvaigždės tėvas – garsus olandų saksofonistas Hansas Dulferis, savo laiku vadovavęs didelę įtaką meno pasaulyje turėjusiam džiazo klubui „Bimhaus“. Ironiška, tačiau vėliau H. Dulferis buvo smerkiamas už tai, kad nesilaikė tradiciniam džiazui būdingų kanonų. Nenoru taikytis su nustatytomis taisyklėmis ir visiškos kūrybinės laisvės siekimu garsėja ir Candy Dulfer, savo pirmąją grupę „Funky Stuff“ subūrusi būdama 14 metų.

„Tais laikais, kai buvau jauna mergina, jaučiausi išduota olandų džiazo scenos“, - prisimena atlikėja. „Aš nusprendžiau, kad grosiu tik tai, kas man patinka ir buvo artima – r‘n‘b ir pop muziką. Niekada nesilaikiau puritoniškų nuostatų groti tik džiazą“.

Debiutinis Candy Dulfer solo albumas „Saxuality“ sulaukė didžiulės komercinės sėkmės visame pasaulyje. Milijoniniu tiražu išpirktas įrašas buvo pristatytas prestižiniam „Grammy“ apdovanojimui laimėti. Ryškiausiomis spalvomis žėrintį olandų atlikėjos talentą suskubo įvertinti ne tik kritikai, bet ir kiti muzikos atlikėjai.

Netrukus Candy Dulfer koncertavo su popmuzikos karališkos šeimos atstovais Madonna ir Prince, seksualiąja Beyonce, legendinėmis roko grupėmis „Pink Floyd“ ir „Blondie“, soul muzikos deivėmis Chaka Khan ir Aretha Franklin, buvusiu dueto „Eurythmics“ nariu Dave Stewartu ir Vanu Morrisonu, džiazo muzikantais Davidu Sanbornu, Maceo Parkeriu, Joey DeFrancesco ir daugeliu kitų muzikos žvaigždžių.

Ypač Candy Dulfer muzikavimu susižavėjo Prince. Viena didžiausių muzikos garsenybių saksofonistę kvietė ne tik į koncertines gastroles. 1990 m. Prince kartu su Candy Dulfer nusifilmavo dainos „Partyman“ vaizdo klipe, o 2006 m. kartu įrašė keletą albumo „3121“ kūrinių.

„Manau, kad viena sėkmingos mano karjeros priežasčių yra tai, kad aš groju įvairių stilių muziką“, - teigia Candy Dulfer. „Aš nebijau eksperimentuoti ir džiazą jungti su r‘n‘b ar house muzikos stiliais. Kartais tai skamba keistai, tačiau daugumai žmonių tai patinka“.

Savo gerbėjams Lietuvoje Candy Dulfer pristatys ne tik pačias geriausias savo kompozicijas, bet ir visiškai naujus kūrinius iš studijinio albumo „Crazy“. 2011 m. pabaigoje išleistą 13 dainų rinkinį padėjo įrašyti garsus multiinstrumentalistas ir prodiuseris Printz Board, anksčiau prodiusavęs „Black Eyed Peas“, Macy Gray, Mariah Carey, Sergio Mendes Gomez, Katy Perry, Burt Bacharach ir kitų kūrybą.

Candy Dulfer koncertą Vilniuje organizuoja didžiausia Vidurio ir Rytų Europoje koncertinė agentūra „Makroconcert“. Daugiau informacijos ieškokite internete: www.makroconcert.lt

« Back to the calendar

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.