„Soulfly“ atžygiuoja į Vilnių su visa Cavalera dinastijos palyda (video)

1997-ieji – metai, kuomet meno žmones šiurpino žinia apie iš Londono galerijos nugvelbtą Pablo Pikaso paveikslą „Tête de Femme“. Tuo tarpu sporto entuziastų lūpomis sklandė istorija, kaip bokso ringe Maikas Taisonas priešininkui nukando ausį. Tais pačiais metais Škotijos mokslininkai futuristus nudžiugino pranešimais spaudai apie klonuotą avelę Doli. Visgi metalinės muzikos gerbėjams visos šios istorijos nublanko prieš naujienas, skelbiančias kolektyvo „Soulfly“ egzistavimo pradžią. Viskas dėl to, kad muzikantus vienon krūvon surinko kone geriausio Brazilijos muzikinio eksporto  „Sepultura“ įkūrėjas Maxas Cavalera. Jau nuo pirmų rifų šviežias sunkiojo metalo gūsis buvo priimtas audringų ovacijų fone, o šįmet, rugsėjo 14 dieną, penkiolikos metų gimtadienį grupė pasiruošusi su trenksmu atšvęsti Vilniaus klube „New York“.

Kadaise grupės lyderis Maxas Cavalera Lietuvą aplankė kartu su „Sepultura“, kiek vėliau ir su dabartine grupe. Po 2009 metais vykusio „Soulfly“ koncerto, gerbėjai netvėrė savame kailyje, pasakodami apie tai, kaip po renginio jautėsi lyg „religiniame tranze“. Tuo tarpu kiti džiaugėsi, kad „grupių, kurias privalėjai išgirsti sąrašas“, po šio koncerto kiek sutrumpėjo. Muzikos kritikų tokie pasisakymai nestebina. Iki šiol  amerikiečiai metalistai į pasaulį paleido 8 studijinius albumus. Kiekvienas jų puikavosi populiariausiųjų JAV muzikos albumų „Billboard Top 200“ sąraše. Žinant, kad grupė atstovauja gana nišinį muzikinį žanrą, toks įvertinimas tolygus „Oskarui“ už geriausią scenarijų kino filmui.

Tiesa, kartu su savimi Maxas atsiveža ir kitus savo dinastijos atstovus. Richie Cavalera scenoje pasirodys su grupe „Incite“, tuo tarpu dar du – Zyon ir Igor Jr. Cavalera – diktuos ritminę liniją kolektyvui „Lody Kong“. Būtent dėl šių pajėgų ne tik muzikinio turo pavadinimas skamba „Maximum Cavalera Tour 2012“, bet ir atmosfera jo metu dvelks ypatinga energija ir veržlumu. Juk vienoje scenoje bus visa didelė Cavalera šeimynėlė!

Koncertas jau rugsėjo 14 dieną, Vilniaus „New York“ klube. Jei bilietas vis dar ne tavo kišenėje, tuomet įsigyk jį „Tiketos“ kasose arba internetu: http://tiketa.lt.

Soulfly – World Scum (2012):

Soulfly – Prophecy (2004):

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.