MR. JUMBO: pristatoma nauja daina (video)

Geriausio roko gitaristo titulą 2007 metų Lietuvos gitaristų konkurse „Gitarų šėlsmas“ laimėjęs, LNK „Muzikos akademija“ dalyvis, daugelio muzikinių projektų svečias Giedrius Balčiūnas, sceniniu pseudonimu Mr.Jumbo arba tiesiog Jumbo, šalia meilės muzikai paskutinius kelis metus intensyviai propaguoja mėgėjišką plento dviračių sportą.

„Tai neatrasta ir įdomi niša, atsigauti nuo kasdieninės įtampos. Kiekvieną savaitę gimtajame Kaune vyksta dviratininkų bendruomenės sutikimas-važiavimas. Aktyvesni treniruojasi plente. Veikia mums labai reikalinga Všį Dviratai“. Turime Kauno dviratininkų paradą du sykius per metus. Kaip ir visame Pasaulyje, gan aktyvų ir madingą reiškinį Kritinė masė. Interneto forumuose vyksta užkulisinis bendruomonės gyvenimas ir t.t.“, – dėstė Jumbo.

Į muzikos saloną esantį Kauno centre, muzikantas taip pat mina nuosavomis kojomis. Nuo tada kai ištirpsta pirmasis sniegas iki tol kol iškrenta pirmos snaigės, ir plentiniu dviračiu, turinčiu itin siauras padangas važiuoti nebesaugu. Vis dėl to, griūtys yra neišvengiamas dviračių sporto reiškinys, kuris nėra labai svetimas ir automobilių engiamiems miesto dviratininkams.

Į savaimę griūtį važiuodamas namo papuolė ir Jumbo, kurios priežasčių taip ir nepavyko išsiaiškinti net kelių policijos tyrėjams. „Šiek tiek mėgavausi vėju, sukau pedalus atsistojęs nuo balnelio, rankomis laikydamasis už apatinės sportinio vairo dalies skirtos greitai, aerodinaminei pozai. Neplačioje, tankiai lopyta danga gatvėje buvau vienas. Jokių mašinų, jokių pėsčiųjų. Viskas ką pamenu tą akimirką, tai stiprus šniokštimas, pusė vaizdo kelio dulkės akimirkai, ir… tamsa. Atsipeikėjau tik sėdėdamas greitosios pagalbos automobilyje.“ – pasakojo šoką išgyvenęs Giedrius, kurį atskubėję draugai išvydo kruvinu veidu ir „nutarkuotais“ šonais, sunkiai besiorientuojantį realybėje. Ir jei ne šalmas, kuris kaktos srityje buvo suknežintas ir skilo pusiau, kažin ar būtų reikėję dar ką nors gelbėti ir skubiai gabenti į klinikas.

Prabėgus lygiai metams, kada visi randai seniai užgiję, o vienintelė pasekmė – kelis mėnesius po avarijos stomotologų tobulinta ne visai tikra šypsena, Jumbo siūlo pasiklausyti jo naujos dainos – „Be tavęs“, kurios vaizdo klipe muzikantas dalinasi šiurpiais vaizdais iš profesionalių dviračių sporto lenktynių. „Tai nėra dar viena daina apie dvyyyratuką. Tai sunkus ir monotoniškas darbas liejant sūrų prakaitą link saldžių pergalių dėl kiekvienos sekundės. Tai kartūs pralaimėjimai ir kraujo, bei kiti skoniai.“ – dalijosi mintimis autorius, linkėdamas visiems saugaus eismo keliuose.

One thought on “MR. JUMBO: pristatoma nauja daina (video)

  • 2012-09-26 at 13:35
    Permalink

    saunuolis! sveikatos ir buk atsargus.

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.