GM gyvai: Bombino – šių laikų Jimi Hendrix iš Afrikos dykumų

Spalio pabaigoje į Lietuvą atvyksta nepakartojama grupė iš Nigerio „Bombino”, pelniusi daugybę apdovanojimų tiek Afrikoje, tiek Europoje. Grupės veidas Goumour Almoctar – Bombino dėl savo įspūdingai atliekamų gitaros solo partijų ir jausmingų dainų yra laikomas jaunosios Sacharos muzikų kartos reprezentatoriumi. Bombino yra prilyginamas tokioms žvaigždėms kaip Jimi Hendrix, John Lee Hooker ar Jimmy Page, o jo unikali kūryba vadinama „dykumų roku“.

Bombino improvizacijose atsispindinti tuaregų pasipriešinimo ir maišto dvasia išreiškiama energingomis roko ir bliuzo melodijomis, tarp kurių įpinami afrikietiški ritmai, perkusija bei hipnotizuojantis nosinis dainavimas. Bombino dainos skamba maloniai, pozityviai, raminančiai – ne veltui atlikėjo kūrybą įkvėpia Nigerio dykumų grožis bei laisvė.

Bombino yra tituluojamas pavyzdiniu Vakarų Afrikos gitaristu – šiam jaunam kūrėjui jau teko garbė įrašyti kūrinį kartu su grupės „Rolling Stones“ nariais Keith Richards ir Charlie Watts. Atlikėjo kūrybai sužavėjus filmų kūrėją Ron Wyman, Bombino nusifilmavo dokumentiniame filme, pavadintame „Agadez, the Music and the Rebellion“, bei sulaukė šio kinematografo pagalbos įrašant didelės sėkmės sulaukusį albumą „Agadez“ (2011 m.).

„Dykumų rokenrolo“ žvaigždė Bombino su savo grupe scenoje visuomet sukuria įspūdingus pasirodymus – pažadame, jog muzikalaus bei charizmatiško atlikėjo kūriniai įtrauks Jus į šiuolaikinių afrikietiškų ritmų sūkurį, o šviesios melodijos paskatins nusišypsoti bei drauge palinguoti!

Koncertai vyks:

  • Spalio 30 d., Kauno dramos teatras (Kaunas)
  • Spalio 31 d., Keistuolių teatras (Vilnius)

Grupė:

  • Goumour ALMOCTAR – BOMBINO: vokalas, gitara
  • Ibrahim Atchinguil EMOUD: būgnai, perkusija, vokalas
  • Kildjate Moussa ALBADE: bosinė gitara, calabash, vokalas
  • Tyler George MINETTI: ritmo gitara

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.