„Rival Sons“ vilniečiams žada gaivų rokenrolo gūsį (video)

Kalifornija, vieta kur roko muzika keitėsi, mutavo ir įgavo naujų formų. Visgi randasi grupių, kurios skelbiasi grįžtančios prie ištakų ir propaguojančios tikrą rokenrolą. Vienas tokių – spalio 8 dieną Vilniaus klubą „New York“ sudrebinti pasiruošęs kvartetas „Rival Sons“.

„Pradėjęs naują muzikinį etapą, apsigyvenau pietinėje Kalifornijos dalyje įsikūrusiame Huntington Beach miestelyje“ – pasakoja „Rival Sons“ vienon krūvon subūręs gitaristas Scott‘as Holiday. „Jūra ir ją įrėminantis nuostabus oras pozityviai veikia kone kiekvieną šios vietovės objektą. Teigiama energija mano širdį taip pat privertė plakti rokenrolo ritmu, tad įsivaizduokite su kokiu pasigėrėjimu ėmiau rašyti dainas“.

Scott‘as Holiday 2007-aisiais pabėgo iš Atlantos, kurioje paliko grupę, nesugebėjusią patenkinti jo roko troškimo. Nors idėjų buvo daug ir kūryba liejosi savaime, naują kolektyvą surinkti buvo nelengva. „Pirmasis atsirado būgnininkas Michael‘as Miley. Jis tiesiog užsispyrusiai rėžė, kad privalo groti su manimi. Man patiko jo stilius, tad  iškart pradėjome kartu improvizuoti“ – su šypsena atsiminimais dalinasi grupės įkūrėjas. „Vėliau supratome, kad iki pilnatvės trūksta bosisto. Visgi gero muzikanto paieškos buvo bevaisės iki tol, kol sutikome Robin‘ą Everhart‘ą. Tuomet jis buvo visa galva panėręs į džiazo muziką, o aš šio žanro iki šiol nesuprantu.“ Kiek vėliau prie trijulės prisijungė ir vokalistas Jay Buchanan‘as. „Išgirdęs šį vaikiną pagalvojau – vau, jaučiuosi lyg klausyčiau Paul‘o Rodgers‘o“ – atvirauja grupės įkūrėjas. „Tuomet jis neturėjo nieko bendro su rokenrolu. Grojo akustinę muziką ir buvo labiau folk bei soul atlikėjas“.

Grupės nariai džiaugiasi, kad kiekvienas jų turi kitokį santykį su muzika. Muzikiniai stiliai, užauginę atlikėjus, kiekvienam jų leidžia į „Rival Sons“ kūrybą pažvelgti netradiciniu kampu ir kaskart įpūsti gaivių idėjų. Rodos, tai jiems puikiai sekasi – koncertinio turo pasirodymai kone sausakimši, o gerbėjai negaili gerų žodžių tiek gyvų susitikimų metu, tiek internetiniuose kanaluose.

Spalio 8 dieną grupė surengs koncertą Vilniuje, klube „New York“. Norintys savo akimis įsitikinti, kuo gitarinės muzikos mylėtojus taip žavi grupė „Rival Sons“, bilietus įsigys „Tiketos“ kasose arba internetu http://tiketa.lt.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.