Grupė SBS Kristaus amžių sutinka Judo bučiniu

Visų melomanų, kurie ramų poilsį ant sofos penktadienio, lapkričio 9-osios, vakarą ryšis iškeisti į linksmą ir aktyvų posėdį “Alaus namuose”, laukia smagi žinia. Tą vakarą jų lauks išskirtinis renginys jaukioje kamerinėje aplinkoje. O jei dar patinka pikantiškas skonis, skandalai ir gera muzika, šios žinios nevalia praleisti pro ausis.

Kristaus amžiaus sulaukusi, bet nenukryžiuota ir velniškai energinga “Spicy Bits Of Scandal” (Pikantiškas Skandalas) komanda, plačiau žinoma kaip SBS, kviečia į vakarėlį “Auka kūrėjui”, kuriame garantuotai bus daug muzikos, mažai kalbų ir dar siurprizų!

SBS istorija prasidėjo dar 1979 metais, vokalistui ir klavišininkui Viliui Kraujaliui bei gitaristui Dariui Rutkiui nusprendus įkurti rokenrolo grupę. 1982 m. grupės muzikos stilius pradėjo keistis į sunkųjį roką ir galutinai susiformavusi SBS tapo viena iš lyderių Lietuvos sunkiosios muzikos scenoje, dalyvavo ir toliau dalyvauja visuose svarbesniuose muzikiniuose renginiuose, ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

1991 metais kolektyvas pakeitė sudėtį – prie SBS prisijungė gitaristas Tomas Varnagiris, klavišininkas Naglis Patamsis ir vokalistas Vitalis Kairiūkštis. 1996 metais grupė išleido kasetę “Mėnulio šviesa”, kuri po dešimtmečio atnaujinta, papildyta ir pavadinta “Tik mėnulio šviesa” pasirodė kompaktinio disko formatu (klavišiniais šiame albume grojo į grupę grįžes Vilius Kraujalis). Po šio albumo SBS veikla kiek aprimo. 1999 metais grupė atšventė savo gyvavimo 20–mečio jubiliejų Vilniuje tuo metu didžiausiame Lietuvoje „Karolinos“ muzikiniame klube, koncertas įrašytas video formatu.

Po šešerių metų pauzės 2005-aisiais SBS vėl atsikūrė. Šį kartą į festivalio “Roko naktys” sceną grupė pakilo kiek pasikeitusi: Vitalis Kairiūkštis (vokalas), Vilius Kraujalis (klavišiniai/vokalas), Tomas Varnagiris (gitara), Martynas Garbačas (bosinė gitara) ir Šarūnas Venckus (mušamieji). Tačiau SBS neapsiribojo „Roko naktimis“. Grupė turėjo „apšildyti“ į Vilnių taip ir neatvykusius “Royal Hunt” (2005 spalio 21 d.). Tačiau nėra to blogo, kas neišeitų į gerą: patys heavy metalo grandai “Judas Priest” pasirinko grupę „apšildyti“ juos Vilniuje (2005 gruodžio 3 d.). Šis koncertas buvo įrašytas ir 2006 metais SBS išleido dvigubą albumą „Gimęs laimėti“, į kurį įėjo aukščiau minėto koncerto įrašas, 5 visiškai naujos dainos (viena jų Žaidėjas“ iškart tapo megahitu) ir DVD, kuriame yra Lietuvos Valstybinės Televizijos nufilmuotas koncertas iš festivalio „Roko naktys 2005“.

2008 metais SBS išleido naują, trečiąjį albumą The Gambler“ (jame gitaristą Tomą Varnagirį pakeitė Giedrius Balčiūnas), prie kurio darbavosi tokie žinomi sunkiosios muzikos scenoje žmonės kaip garso režisieriai Edis Gnedovskis („Soundivision“, Latvija), Giedrius Litvinas („MA-akustika“, Lietuva), Mika Jusilla („Finnvox“, Suomija), fotografė Renata „Crazytė“ Drukteinytė, dailininkas Helmutas Vaiciukevičius, taip pat kviestiniai vokalistai. Albumas puikiai įvertintas žymiausių užsienio leidinių (balais): “Metal To Infinity” – 84/100, “Hardharderheavy” -6,5/7, “Metal Express Radio” – 8,5/10, “The Metal Observer” – 8,5/10.

Grupės sudėtyje buvo ir kūrybinių pertraukų, ir kardinalių sudėties pokyčių. Dabartinė SBS – tai vokalistas Vitalis „Don Vito“ Kairiūkštis, gitaristas Kostas Balčiūnas, boso gitaristas Martynas „Meshka“ Garbačas, būgnininkas Vaidotas Segenis ir klavišininkas Ramūnas Jasutis.

Kokia proga rengiamas šis teminis pobūvis? Ne tik dėl to, kad grupė senokai nebuvo susitikusi su savo gerbėjais ir kolegomis. SBS grįžta ir prisistato prieš pasirodant naujajam albumui “Heaven Can Wait…”.

Gerbėjus ir žiniasklaidos atstovus grupė tikisi pamatyti mažojoje “Alaus namų” salėje (Goštauto g. 8, Vilnius) lapkričio 9 d. nuo 20:30. Laukia turininga programa kartu su grupės nariais, bus kviečiami albumo įrašuose dalyvavę muzikantai ir buvusieji bendražygiai.

Apsilankę pamatys dokumentinį filmą apie naujo SBS albumo kūrimą, naują vaizdo klipą ir pirmieji išgirs dar niekur neskambėjusias būsimo albumo dainas. Kiekvienas galės asmeniškai pabendrauti su grupės nariais, o savo fanams SBS ruošia netikėtą muzikinę staigmeną. Tegul tai bus slaptas Judo bučinys…

Visa tai tik už simbolinę auką kūrėjui – 6,66 Lt. To vakaro įspūdžiai tikrai neprasmegs atminties užkaboriuose.

 

Albumo pristatymas:

Daugiau informacijos apie grupę SBS:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.