Velniškai karštas Valentinas vasario 14 d. „Žalgirio“ arenoje

Vasario 14 d. Kaune „Žalgirio arenoje“ pirmą kartą Lietuvoje koncertuos buvęs garsios grupės „Guns N‘Roses“ narys, ekscentriška figūra muzikos pasaulyje – gitaros virtuozas Slashas. Vieninteliame Baltijos šalyse koncerte gitaros žvaigždė pasirodys su grupe „The Conspirators“ bei vokalistu Mylesu Kennedy ir pristatys savo naujausią albumą „Apocalyptic Love“.

“Skrybėlėtas scenos chuliganas”, “geriausias pasaulio gitaristas”, “didžiausias roko alkoholikas” – per ilgus muzikanto karjeros metus spauda negailėjo jam pačių įvairiausių epitetų. Auksiniais „Guns N‘Roses“ laikais kartu su Axlu Rose‘u sudaręs žymios grupės branduolį, talkinęs scenoje tokiems grandams kaip Ozzy Osbourne, Alice Cooperis, Michaelas Jacksonas ir kitiems, pardavęs daugiau kaip 100 mln. albumų, pastaruoju metu gitaros guru aktyviai užsiima soline karjera. Anot žurnalo „Classic Rock“, Slashas laikomas vienu geriausių visų laikų gitaristu, o 2012 m. muzikantas buvo pagerbtas žvaigžde Holivudo šlovės alėjoje.

Slashas (tikrasis atlikėjo vardas Saulas Hudsonas) gimė 1965 m. Londone. Afroamerikietė motina dirbo kostimų dizainere ir kūrė sceninius drabužius Davidui Bowie bei kitoms garsenybėms, tėvas kūrė albumų viršelius tokiems atlikėjams kaip Neilas Youngas ir Joni Mitchellas. Kai būsimai gitaros žvaigždei sukako šešeri, tėvai išsiskyrė ir Saulas su mama išvyko gyventi į Kaliforniją, kur berniuką auklėjo močiutė. Būtent iš jos savo 15-tojo gimtadienio proga Slashas gavo pirmąją akustinę gitarą su vienintele styga. Netrukus drauge su Stevenu Adleru įkūrė grupę „The Road Crew“, o jau 1985 m. pradėjo svaiginančią karjerą su „Guns N‘Roses“, kartu su vokalistu Axlu Rose‘u tapdamas vienu iš grupės lyderių. 1987 m. išleistas „Guns N‘Roses“ albumas „Appetite for Destruction“ sulaukė milžiniško pasisekimo ir tapo Nr.1 daugelio pasaulio radijo stočių topuose. Ne mažesnio populiarumo sulaukė ir albumai „Use Your Illusion“ I ir II. Grupė ne kartą buvo nominuota „American Music Awards“, „BRIT Awards“, „Grammy“ apdovanojimams, pelnė 4 „MTV Video Music Awards“ statulėles ir laimėjo „World Music Award“ kaip „Daugiausiai įrašų pardavusi sunkiojo roko grupė“.

Slasho įvaizdžio vizitinė kortelė – skrybėlė cilindras, cigaretė, ilgi juodi garbanoti plaukai ir tamsūs akiniai, siauros odinės kelnės, o taip pat žydros spalvos skarelė užpakalinėje kelnių kišenėje. Kartu su romantiškuoju „blogiuku“ Axlu Rose‘u Slashas sudarė bene tobulą duetą, verčiantį šimtus tūkstančių  merginų stadionuose klykti iš meilės savo dievukams. Tačiau visų gerbėjų liūdesiui, 1996 m. Slasho ir „Guns N‘Roses“ keliai išsiskyrė. Gitaristas įkūrė grupę „Slash‘s Snakepit“, vėliau kartu su buvusiais kolegomis iš „Guns N‘Roses“ subūrė grupę „Velvet Revolver“, su kuria išleido du kartus platininiu JAV ir Kanadoje tapusį albumą „Contraband“ (2004) ir antrąjį „Libertad“ (2007). Pastaruosius ketverius metus Slashas aktyviai užsiima savo soline karjera ir yra išleidęs du solinius albumus – 2010 m. pasaulio šviesą išvydo „Slash“, kurio įrašuose dalyvavo Ozzy Osbourne, Lemmy, Kid Rock, Iggi Pop, Fergie ir kiti žymūs atlikėjai. Antrasis solinis albumas „Apocalyptic Love“ pasirodė šių metų vasarą ir pateko į ketvirtąją „Billboard“ sąrašo vietą.

 

ĮDOMŪS FAKTAI

Du kartus vedęs, dviejų vaikų tėvas visada garsėjo ekscentrišku gyvenimo būdu. Iki 2008 m. Slashas turėjo 80-ties gyvačių kolekciją, tačiau vėliau 79 iš jų pardavė, nes bijojo, kad jos suvalgys jo vaikus. 2009 m. Slasho motina mirė nuo plaučių vėžio, po šios netekties muzikantas metė rūkyti. Būdamas 13-os pirmą kartą paragavo kokaino, o 19-os susidraugavo su heroinu. Maišydamas narkotikus su alkoholiu, Slashas keturis kartus išgyveno klinikinę mirtį. Visiškai atsikratyti priklausomybės nuo narkotikų jam pavyko tik 2001 m., kai vidinius demonus nugalėjo meilė gyvenimui ir aistra muzikai.

Bilietai prekyboje nuo lapkričio 28 d. www.bilietupasaulis.lt

Koncertą organizuoja MEDUSA CONCERT – www.medusaconcert.lt  

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.