Miuziklas VELNIO NUOTAKA – 12-12-21

Kas
Miuziklas VELNIO NUOTAKA
When
Penktadienis, 21 gruodžio, 2012
19:00 - Amžius neribojamas Buy Tickets
Where
Olimpiečių g. 3
Vilnius, Lietuva
Other Info
Praėjusių metų pabaigoje didžiausiose Lietuvos arenose pristatytas visų laikų populiariausias lietuviškas miuziklas „VELNIO NUOTAKA“ spalio – gruodžio mėn. iškeliauja į grandiozines gastroles per Lietuvą. Koncertinio turo metu bus aplankyta net 15 miestų, tarp jų ne tik didieji - Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai bei Panevėžys, bet ir Ukmergė, Birštonas, Jonava, Plungė, Biržai, Radviliškis, Alytus, Šilutė, Mažeikiai ir Marijampolė.

Jau per premjeras 2011 m. gruodį šis pastatymas sulaukė itin didelio publikos susidomėjimo – penkiose didžiausiose Lietuvos arenose apsilankę daugiau kaip 20.000 žiūrovų po kiekvieno spektaklio plojo atsistoję. Gruodžio 31 d. į Vilniaus „Siemens” arenoje vykusią premjerą buvo atvykęs kompozitorius maestro Viačeslavas Ganelinas, kuris negailėjo komplimentų naujam „Velnio nuotakos“ pastatymui. Režisieriaus Andriaus Kurieniaus sumanymas praturtinti V.Ganelino 1972 m. sukurtą miuziklą naujomis detalėmis iš K.Borutos apysakos „Baltaragio malūnas, arba kas dėjosi anuo metu Paudruvės krašte” visiškai pasiteisino – spektaklis žavi savo išbaigtumu ir puikiai išvystyta dinamika. Geriausi ansamblio „Lietuva” šokėjai nepriekaištingai atlieka choreografės Brigitos Urbietytės pastatytus šokius, su dainininkais vokalinių partijų subtilumus glūdina projekto muzikinis vadovas Povilas Meškėla, o trijų „Auksinių scenos kryžių” laureatės Vilmos Galeckaitės – Dabkienės sukurta scenografija ir kostiumai suteikia spektakliui ypatingą, mistinę dvasią. Miuziklas pastatytas bendradarbiaujant su valstybiniu dainų ir šokių ansambliu „Lietuva”.

Į rudeninį turą „Velnio nuotaka“ keliauja atsinaujinusi ir kupina įspūdingų kūrybinių atradimų. Kiekviename spektaklyje atlikėjų sudėtis kaskart bus kitokia, tačiau neabejotinai įtiks įvairaus amžiaus žiūrovams – tiek solidžiai publikai, tiek jaunimui.

« Back to the calendar

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.