IŠ KARTOS Į KARTĄ: grupės, marškinėliai

„Iš kartos į kartą“ – tai kasmetinis festivalis, skirtas  1918 m. Vasario 16 –ąjai, Lietuvos  valstybės atkūrimo dienai, paminėti. Jo metu yra galimybė paklausyti paskaitų apie Lietuvos istoriją ir etnologiją, dalyvauti disputuose, pasižiūrėti meninius ir dokumentinius filmus istorine tematika. Festivalį užbaigia koncertas.

Kiekvienais metais festivalio metu akcentuojamas skirtingas Lietuvos istorijos laikotarpis: nuo  pirmųjų baltų genčių, LDK valstybės, ATR atsiradimo ir brendimo laikotarpio ir t.t. Priklausomai nuo pristatomo laikotarpio keičiasi festivalio paskaitų turinys, parenkami atitinkami filmai ir atributika.

2010 m. festivalis buvo skirtas mūsų protėviams baltams, pristatomi jų namai, dievų garbinimo buveinės, kuriose jie sėmėsi stiprybės, kur buvo pastatytos pirmosios LDK tvirtovės. Todėl festivalio plakate buvo pavaizduotas Medvėgalio piliakalnis.

2011 m.  festivalio plakate matome žilagalvį tėvą perduodantį kardą sūnui, o kartu su ginklu jis perduoda  savo patirtį, atsakomybę ir pareigą ginti brangiąją Tėvynę. Tai – karaliaus Mindaugo, Algirdo, Kęstučio, Vytauto ir kitų didžiųjų kunigaikščių Lietuva.

2012 m. plakate puikavosi viena svarbiausių XVI a. LDK  Radvilų rezidencija – Miro pilis, esanti dabartinės Gudijos (Baltarusijos) teritorijoje. Festivalio pagrindinė mintis: Lietuvos istorija nesibaigia vien dabartinės Lietuvos sienomis.

Į 2013 m. festivalį kviečiančiame plakate matysime Abiejų Tautų Respublikos (ATR) pasididžiavimą – sparnuotąjį husarą. Tai ATR karys, XVI – XVII a. kėlęs siaubą visiems LDK priešams. Festivalio metu kalbėsime ATR, jos didybę ir nuosmukį, pasiekimus ir nelaimes. Kaip visada festivalio pagrindine ir baigiamąja dalimi bus patriotinis koncertas, kurio tikslas sukviesti visus besididžiuojančius mūsų valstybės garbinga istorine praeitimi ir tikinčius jos laiminga ateitimi Lietuvos piliečius kartu paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo šventę. Tai galimybė Vasario 16 –ąją  švęsti patriotiškai nusiteikusių žmonių apsuptyje, klausantis įvairių muzikinių žanrų  muzikos: folkloro bei jo transformacijų, patriotinio roko ir metalo.

Šiais metais koncerte dalyvauja: Ūkanose (folk-rokas/metalas, Vilnius), Gyvata (post-folkloras, Klaipėda), Siela (gotikinis rokas, Vilnius), Diktatūra (patriotinis metalas, Vilnius), Karas (pagoniškas/juodasis metalas, Vilnius).

Šiais metais galima įsigyti festivalio „Iš kartos į kartą“ marškinėlius. Marškinėlius galima užsisakyti vyriškus arba moteriškus, juodos ir tamsiai žalios spalvos. Marškinėliai bus gaminami tik pagal užsakymą, o atsiimti bus galima kelios dienos prieš koncertą arba koncerte. Marškinėlių kaina – 35Lt. Norit užsisakyti marškinėlius jūs turite rašyti į iskartosikarta@gmail.com. Parašyti Vardą Pavardę, marškinėlių rūšį(moteriški arba vyriški), spalvą ir dydį (xs, s, m, l, xl).

Juodi marškinėliai

Žali marškinėliai

Puslapis Facebook tinklalapyje: http://www.facebook.com/events/468569636521910

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.