MOVO: pirmasis singlas iš negyvenamo namo

Vos prieš pusmetį su trenksmu į alternatyviąją sceną įžengusi, jaunų muzikantų konkurse „Garažas“ laimėjusi II-ąją vietą bei pelniusi specialų konkurso rėmėjų prizą, grupė MOVO jau pristato debiutinio albumo singlą – žinomiausią savo kūrinį „Ką jie tau padarė?“.

Tai daina, kuri bus įžanga į švaraus, išieškoto ir ypač gyvo garso albumą, kurio įrašymo darbai vyko specialiai tam parengtame negyvenamame name, siekiant pagauti roko muzikos polėkį ir skambesį erdvėse. „Galiu pasidžiaugti, kad tai tikrai įspūdingas rezultatas, kuris turėtų optimistiškai nuteikti visus laukiančius mūsų albumo. Labai ilgai ieškojome geriausių skambesių, ilgai rinkomės geriausią iš visų galimų „suvedimų“, todėl rezultatas pateisina lūkesčius“, – džiaugėsi MOVO vokalistas Linas Kubekas.

„Ką jie tau padarė?“ yra ir pirmasis alternatyvaus bliuzroko kolektyvo MOVO kūrinys. „Galbūt daug kas pirmą kartą klausydami šią dainą ne iš karto supranta, kad ji yra apie nukirstą medį – apie „vos tik gimusį ir jau ant samanų“, – išduoda grupės būgnininkas Mantas Tamulionis. „Kartą važiuodamas pro mišką pamačiau sumestą krūvą nukirstų medžių ir pagalvojau: „Žmonės, ką tie medžiai jums padarė?“. Tiesa, muzika gimė kiek anksčiau ir iš pradžių kūrinys vadinosi tiesiog regiu, tačiau negyvi medžiai pametėjo idėją“, – pasakoja Mantas. Simboliška, tačiau šis singlas įrašytas taip pat negyvenamame mediniame name iš „negyvų medžių“. Tad ir žaidimas prasmėmis nėra atsitiktinis – to siekta specialiai.

Tokiomis drąsiomis muzikos ir tekstų kompozicijomis pasižymės visas MOVO albumas, kuris gerbėjams bus pristatomas specialaus koncertinio turo per Lietuvą metu. „Labai laukiame šio turo ir susitikimų su gerbėjais, nes jau turėsime savo albumą, tad kiekvienas norintis dalį mūsų pasirodymo albumo pavidalu galės parsinešti į namus ir pratęsti koncertą“, – žadėjo MOVO. Pirmasis turo koncertas numatytas balandžio 26 dieną Vilniaus klube „Tamsta“.

Tačiau iki to dar laukia vienas itin svarbus renginys – T.Ė.T.Ė muzikos apdovanojimai. Kovo 2 dieną MOVO ne tiks užlips ant scenos pasidalinti savo muzika, bet ir yra nominuoti „Metų roko grupės“ nominacijoje. Anot grupės MOVO narių, šis džiugus pripažinimas yra įrodymas, kad einama teisingu keliu, ir įkvepia ieškoti ir kurti dar daugiau.

Pasiklausykite pirmojo MOVO singlo „Ką jie tau padarė?“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.