AGALLOCH lydinti grupė – britai FEN

Gegužės 3-iąją Vilniaus klube „New York“ AGALLOCH koncerto laukiantiems gerbėjams dar viena staigmena – kartu atvyks britai FEN, žadantys ne mažiau jaudinantį pasirodymą.

Paslapties ir atmosferiškumo šioms grupėms nestinga. Amerikiečių AGALLOCH muzika labiau siejama su stingdančiu žiemos šalčiu, o britai FEN dvelkia rudeniška dargana. Amžinas lapkričio mėnuo, nuogi medžiai, neišbrendama ir miglota klampynė – visa tai atsispindi ne tik FEN pavadinime (fen angliškai – pelkynai), bet ir kūryboje. Nuo pat grupės susiformavimo toks kraštovaizdis metaforiškai išreiškia FEN narių vidinį peizažą, o tokiomis nuotaikomis sukurta jų muzika savitai įkūnija nostalgišką ryšį su gamta.

Tikslaus žanrinio klasifikavimo nepripažįstantys FEN sutinka, kad yra black metalo grupė, bet tuo pačiu pabrėžia, jog tai tik pagrindas jų muzikiniams eksperimentams. Ne mažesnę įtaką šiems britams daro post rokas, padedantis sukurti išskirtinai slogią ir gedulingą nuotaiką, puikiai derančią su jų piešiamu gamtovaizdžiu.

Lietuvoje jau sykį viešėję FEN šį kartą atvyksta kartu su amerikiečiais AGALLOCH. Abi grupės jųdviejų turo metu žada pristatyti savo šviežiausius kūrinius, dvelkiančius šalta melancholija.

Koncertas vyks gegužės 3 d. Vilniuje, klube „New York“.

Bilietais prekiauja „Tiketa“. Bilieto kaina: 60 Lt. Bilietai brangs.

Daugiau informacijos: www.agalloch.altevents.net

http://youtu.be/aHBQzWllf34

http://youtu.be/zm_m6rflc60

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.