VELNIO AKMUO 2013: Lenkijos post-roko pasididžiavimas TIDES FROM NEBULA

Muzikos festivalyje „Velnio akmuo“, kuris vyks Anykščiuose liepos 11–14 dienomis, svečiuosis instrumentinio post-roko kūrėjai TIDES FROM NEBULA iš Lenkijos. Tokio žanro kolektyvas festivalyje pasirodys pirmą kartą.

TIDES FROM NEBULA, 2008-aisiais susikūrusi grupė, savo kūryboje derina post-roko, post-metalo ir ambient stilius, kurių kombinacija festivaliui „Velnio akmuo“ ir suteiks dar nematytų spalvų. TIDES FROM NEBULA kompozicijos, kaip ir daugelio kitų post-roko kolektyvų, paremtos dinamiškumu ir kontrastais: ramias, svajingas ir subtilias harmonijas keičia masyvūs, daugiasluoksniai pasažai.

Ne taip seniai susiformavusi grupė jau spėjo išleisti du albumus, sugroti su tokiais kolektyvais kaip THIS WILL DESTROY YOU, OCEANSIZE ar ULVER ir koncertuodami apkeliauti daugelį Europos valstybių. Šio talentingo post-roko kolektyvo kūrybą jau įvertino vienas geriausių šių laikų teatro ir kino kompozitorių Zbigniew Preisner. Išgirdęs vieną iš TIDES FROM NEBULA kūrinių, jis pats pasisiūlė bendradarbiauti rengiant naujausią grupės albumą „Earthshine“. Penkeriukės kūrybą tai pakylėjo į naują lygmenį: kompozicijose atsirado daugiau ambient motyvų, vientisumo, brandos ir gelmės.

TIDES FROM NEBULA, koncertų metu ypatingu nuoširdumu ir hipnotizuojančia muzikos galia pasižymintis kolektyvas, atvyks užburti ir „Velnio akmens“ publikos Anykščiuose, liepos 11-14 d.

Festivalio bilietai

Bilietus į festivalį galima įsigyti festivalio svetainėje www.devilstone.net. Bilieto kaina: 80 Lt. Vėliau bilietai brangs. Nuo kovo 18 d. bilietus platins „Tiketa“.

Daugiau informacijos: www.devilstone.net

Naujienų šotai: www.facebook.com/velnioakmuo

 

Video:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.