VELNIO AKMUO 2013: ekstremalios muzikos gerbėjams – KOLDBRANN juodmetalio energija

Penktajame „Velnio akmenyje“ liepos 11-14 dienomis pačiu juodžiausiu black metalu plieks grupė iš Norvegijos KOLBRANN.

Nuo pat susikūrimo 2001-aisiais KOLDBRANN grojo tai, kas apibūdinama kaip True Norwegian Black Metal. Kitaip tariant, grupė puoselėjo giliai įsišaknijusias tipiško Norvegijos juodmetalio tradicijas. Tačiau išleidę naujausią, trečiąjį albumą „Vertigo“ (2013) komanda pažymėjo nemenką perversmą savo kūryboje.

Šalia pamišėliškai mušamų būgnų, stingdančio gitarų džiržgesio ir slogaus vokalo atsirado ir sintezatoriaus kuriamų sunkiai apibūdinamų garsų. Taip griežtos tikro juodmetalio doktrinos įgavo doom‘o, progresyvo ir psichodelikos atspalvių.

Stilistiškai įvairiapusis albumas paliko įspūdį ne vienam klausytojui. Palankūs atsiliepimai, aukšti įvertinimai pastaruoju metu mirga dažnoje grupės albumo recenzijoje. Tokį staigų šuolį tobulėjimo link KOLDBRANN aiškina labai paprastai. „Galėčiau pasakyti, kad dabar esame labiau susitelkę kaip grupė, turime daugiau žinių ir įgūdžių ir esame ryžtingesni įgyvendindami savo muzikinę viziją“, – kalba KOLDBRANN gitaristas Kvass.

Patys KOLDBRANN save laiko koncertine grupe. Gyvuose pasirodymuose vaikinai atiduoda jėgas šimtu procentų, todėl „Velnio akmens“ lankytojai sulauks energingo, pribloškiančio, norvegišku speigu ir pasiutusiu rokenroliniu bleku pulsuojančio pasirodymo.

Festivalio bilietai

Bilietais į festivalį prekiaujama festivalio svetainėje www.devilstone.net bei „Tiketoje“. Bilieto kaina: 80 Lt. Bilietai brangs!

Daugiau informacijos: www.devilstone.net

Naujienų šotai: www.facebook.com/velnioakmuo

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.