MARGOS PIEVOS 2013: dar viena roko dozė: „Pelenai“, „Stiffer“, „Alive Way“

Šiuolaikinio folkloro ir alternatyvios muzikos festivalis „Margos pievos”, kuris vyks 2013 m. liepos 26-28 dienomis Rumšiškėse, Lietuvos liaudies buities muziejuje, skelbia dar vieną roko atstovų grupę. Tai trys kolektyvai iš Vilniaus – „Pelenai”, „Stiffer“ ir „Alive Way“.

Daug kas yra girdėjęs grupę „Pelenai“, matęs juos ir tiesiog šokęs bei trypęs jų koncertuose. Ši grupė susikūrė 1996 metais ir nuo pat pradžių grupė sulaukė solidžių apdovanojimų, o jų dainos aukščiausių įvertinimų. Viena iš grupės „Pelenai“ sėkmės paslapčių – tai unikalaus balso savininkas Česlovas Gabalis, kuris nuo pat įsiliejimo į grupės gretas tapo jos veidu. „Pelenai“ dalyvauja įvairiuose muzikiniuose projektuose: koncertai kartu su Lietuvos Valstybiniu simfoniniu orkestru, roko operos ir kiti. „Pelenai“ nuolatos koncertuoja ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Kolektyvo senbuvis Gintas Banys tokią sėkmę aiškina tuo, kad „viskas, ką grupė darė, – tai jų vidinių išgyvenimų atvaizdas, o ne aklas kopijavimas. Pagrindinis kriterijus – impulsyvi dainų energija, kuri turi pasiekti klausytojų širdis. Tai ji ir daro.“ Tuo galės įsitikinti ir į festivalį „Margos pievos“ atvykę lankytojai.

Vilniečių komandos „Stiffer“ ir „Alive Way“, nors ir gerokai jaunesnės, jau spėjo sugroti ne viename renginyje ir festivalyje bei sudalyvauti įvairiuose konkursuose. Grupė „Stiffer“, muzikoje pinanti pietietiško roko energiją ir moderniojo metalo gitarų skambesį, 2012 metais išleido debiutinį EP albumą „Nothing to lose“ ir šiuo metu intensyviai koncertuoja. Vyrukai iš „Alive Way“, kurie savo kūryboje klasikinio roko dvasią sieja su šiuolaikiniu požiūriu, taip pat šiuo metu daug koncertuoja tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Jie savo archyve turi du skaitmeninius diskus bei dainas, skambančias įvairių radijų eteriuose. Abi šios komandos neketina lėtinti tempų, žadėdamos tiek dalyvauti įvairiuose koncertuose, tiek nudžiuginti klausytojus naujais kūriniais.

Šiuo metu jau paskelbtos festivalio grupės: „Folkstone“ (folkrokas, Italija), „Troll Bends Fir“ (folkrokas, Rusija), „Pelenai“ (rokas, Vilnius), „Biplan“ (pop-rokas, Vilnius), „Rebel Riot“ (rokas, Latvija) „Thundertale“ (rokas, Kaunas), „Roadkill“ (rokas, Vilnius), „Stiffer“ (rokas, Vilnius), „Berserker“ (melodingas metalas, Vilnius), „Spanxti“ (neo-folkrokas, Vilnius), Šv. Sodas“ (bliuzrokas, Vilnius), „Gyvata“ (neo-folkrokas, Klaipėda), „Alive Way“ (rokas, Vilnius). Iš viso šių metų tris dienas truksiančiame festivalyje dalyvaus 25 kolektyvai iš Lietuvos ir užsienio.

Jau antrą kartą vieno didžiausių ir daugiausiai eksponatų turinčio etnografijos muziejaus Europoje po atviru dangumi teritorijoje skambės visų Lietuvos etnografinių regionų folkloras, šiuolaikinis folkloras bei alternatyvi muzika iš Lietuvos ir užsienio. Be muzikinės dalies, festivalio lankytojų laukia ir 2013 metų festivalio naujovė: bus švenčiama Rugiapjūtė ir Oninės. Taip pat bus pristatomi tradiciniai lietuvių liaudies šokiai, demonstruojami amatai, skaitomos įvairios paskaitos ir rodomi filmai apie Lietuvos istoriją ir etnologiją, veiks visos muziejaus ekspozicijos. Norinčius pajodinėti ar pavažiuoti senovine bričkele, nudžiugins Lietuviški žirgai – Lietuvos žemaitukai, o pasiilgusius kiek aktyvesnio poilsio, sukvies įvairūs žaidimai ir pramogos.

Viena iš tokių pramogų – tai orientacinis žaidimas „Istorijos labirintais“, kuris pakvies susirinkusius žiūrovus išmėginti savo jėgas, azartą ir žinias. Žaidimas tiks tiek visai šeimai, tiek smagiai draugų kompanijai. Beje, daug įvairios technikos neprireiks, užteks patogios aprangos, kompaso ir vietoje įsigyto žemėlapių bei legendų komplekto. Orientacinio žaidimo metu komandoms teks spręsti įvairius galvosūkius ir mįsles, parodant Lietuvos istorijos išmanymą. Žaidimo užduotys pareikalaus ne tik sumanumo, bet ir pastabumo, navigacinių sugebėjimų. Keliaudami po muziejaus teritoriją žaidimo dalyviai turės rinkti užuominas, ir tik teisingai išsprendę užduotį, gaus nuorodą į kitą punktą.

Be to, festivalio „Margos Pievos“ metu vyks jūrų skautų stovykla, kurioje tėvai galės palikti savo vaikus, kai norės pabūti su draugais, pasiklausyti muzikos ar ilgiau pavakaroti. Stovykloje vaikai galės gyventi visą festivalio laiką, net nakvoti, arba tik dalyvauti atskiruose, jiems patikusiuose užsiėmimuose. Programa numatyta ne tik vaikams, bet ir suaugusiems, taigi skautų stovykloje galės dalyvauti ir vaikų tėvai, ir kiti suaugę festivalio lankytojai.

Tai puiki galimybė turiningai praleisti savaitgalį gamtoje kartu su šeima ar draugais, pasiklausyti šimtmečius gyvuojančių liaudies melodijų ir alternatyvios muzikos unikaliame Lietuvos kampelyje. Festivalio lankytojai turės unikalią galimybę apsigyventi palapinių miestelyje ir praleisti porą naktų pačiame liaudies buities muziejuje, įsikūrusiame vaizdingoje Kauno marių pakrantėje.
Festivalis „Margos pievos” skirtas įvairaus amžiaus žmonėms, besidomintiems lietuviška muzika, tradicijomis ir mėgstantiems keliauti. Čia nuo kasdienybės pabėgs bei pailsės ir jaunas, ir senas.
Bilietus į festivalį „Margos pievos 2013“ platina „Bilietų pasaulis“. Nuo birželio 1 dienos bilietai brangs.

Festivalio tinklalapis – www.margospievos.lt
Draugaukime – http://www.facebook.com/MargosPievos

 

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.