Kartu su „Overkill“ scenoje siaus japonai „Survive“ ir lietuvaičiai „Mandragora“ (video)

Muzikos kritikų išliaupsinta grupė „Overkill“ šią savaitę senajame žemyne pradeda savo turą „European Killfest 2013“. Balandžio 24 dieną tikras thrash metalas liesis ir Lietuvoje, vienam vakarui okupuotame Vilniaus „New York“ klube. Tądien kartu su amerikiečiais į vieną sceną lips japonų metalistai „Survive“ ir lietuviai, melodingojo death metalo atstovai, „Mandragora“.

Grupė „Survive“ iš Tekančios Saulės šalies gimė dar 1998 metais. Vokalisto Nemo į vieną kolektyvą suburti atlikėjai tais pačias metais įrašė pirmąją kūrinį, kuris sulaukė galybės teigiamų atsiliepimų. Tai buvo paskata darbuotis toliau, o pasipylę koncertiniai pasiūlymai juos tik padrąsino – vaikinai kibo ir į debiutinio albumo įrašus. Darbai vyko ilgiau nei planuota, bet atkaklus darbas buvo vainikuotas pirmojo studijinio albumo pasirodymu jau po dviejų metų.

Šiandien Japonijos metalo scenos atstovų „Survive“ diskografijoje puikuojasi jau penki studijiniai albumai, jais noriai domisi festivalių organizatoriai, o žinomi pasaulio sunkiosios muzikos atlikėjai kviečia grupę į savo koncertinius turus. Visai neseniai „Survive“ dalyvavo vokiečių thrash metalo legendos „Kreator“ ture po Rusiją.

Publiką įkaitinti Vilniuje patikėta ir lietuvaičiams „Mandragora“. Lygiai prieš penkiolika metų metalo scenoje grupė žengė pirmuosius žingsnius. Vaikinai tuomet žinojo, ko reikia klausytojams, tad neilgai trukus jie įsiliejo į lietuvių metalo elitą kartu su pripažintais to meto lyderiais „Ruination“, „Dissimulation“ ar „Obtest“. 2008-aisiais „Mandragora“ sėkmingai išplaukė į tarptautinius vandenis – jie buvo pirmieji lietuviai, iškovoję teisę dalyvauti viename didžiausių Europoje metalo festivalių “Wacken Open Air“ Vokietijoje. Pati nuskambėjusi tarptautiniu mastu, grupė praskynė kelią į šį konkursą ir kitoms tautiečių komandoms.

2012 metų pavasarį, alternatyviosios muzikos apdovanojimuose „T.Ė.T.Ė.“ „Mandragora“ buvo pripažinta geriausia metalo grupe. Vienas svarbiausių grupės nuopelnų, lėmusių šį laimėjimą – 2011 metais pasirodęs savo lėšomis išleistas antrasis studijinis albumas „Carnal Cage“. Galbūt apdovanojimas tapo savotišku paskatinimu, o gal tai tik sutapimas, bet 2012-aisiais, pasirašius leidybinę sutartį su italų agentūra “SG Records”, šis albumas oficialiai išleistas dideliu tiražu ir tapo prieinamas daugelio šalių melomanams.

Kolektyvus „Survive“ ir „Mandragora“ vienoje scenoje subūrė jau virš 30 metų muzikuojantys „Overkill“. Geriausia Amerikos rytinės pakrantės thrash metalo grupe tituluojamų muzikantų diskografijoje – 16 studijinių albumų, keletas EP bei koncertų įrašai, kurių šiandien pasaulyje parduota daugiau nei 16 mln. kopijų.

„Overkill“ Lietuvoje jau yra viešėję ir anksčiau. 2000-aisiais kartu su kanadiečiais „Annihilator“ vykusiame koncerte kilo gaisras. Šį renginį iki šiol linksniuoja užsienio sunkiosios muzikos spauda. Organizatoriai juokauja, kad šįkart gesintuvais pasirūpinta iš anksto. Bilietus į balandžio 24 dieną „New York“ klube vyksiantį renginį platina „Tiketa“ kasos arba tinklapyje http://tiketa.lt.

 

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.