VELNIO AKMUO 2013: death metalo veteranai VOMITORY

Šių metų festivalio „Velnio akmuo“ lankytojai turės neeilinę galimybę gyvai pamatyti ekstremaliosios muzikos sunkiasvorius VOMITORY. Tai – viena iš paskutinių progų pasimėgauti ant scenos atliekamais jų kūriniais, kadangi metų pabaigoje grupė žada visiems laikams nutraukti savo veiklą.

Nepripažindami jokių kompromisų, VOMITORY visada kritikavo visus, pataikaujančius madai ir siekiančius perėjūniškai „užsikalti“ kuo daugiau pinigų. Tuo metu, kai daugybė kitų death metalo atstovų ėjo aplinkkeliais ir klystkeliais, ši grupė demonstravo konservatoriškas pažiūras ir nė per žingsnį nesitraukė nuo senojo stiliaus. Tik būdami ištikimi savo muzikai ir idėjoms, VOMITORY užsitarnavo gerbėjų pagarbą ir atsidavimą.

Daugžodžiauti apie VOMITORY nėra prasmės. Kolektyvo kūryba – greita, smarki, tvoskianti kieta energija, o jų albumai – laikomi chrestomatiniais death metalo pavyzdžiais. Dainų žodžiais perteikti gilių prasmių ketveriukė nesistengia – svarbiausia, jog jie derėtų su visuma, turėtų šiurkštumo užtaisą ir domintų klausytoją. Sąvoka „melodingas“ grupei svetima, o kiekvienas albumas pasižymi vis didesne jėga ir grubumu.

Daugiau kaip du dešimtmečius mirties ir šleikštulio vėliavą nešę VOMITORY nusprendė išsiskirstyti, nepaisydami turimos šlovės. Dažnai minimi didžiausių Švedijos death metalo titanų kontekste, jie geba išlikti nuoširdūs, paprasti ir be jokių žvaigždžių simptomų – tokius juos Lietuvoje ir išvysime pirmą ir paskutinį kartą.

 

Festivalio bilietai

Bilietais į festivalį prekiaujama festivalio svetainėje www.devilstone.net bei „Tiketoje“. Bilieto kaina: 86 Lt. Bilietai brangsta gegužės 16 d.

 

Daugiau informacijos: www.devilstone.net

Naujienų šotai: www.facebook.com/velnioakmuo

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.