TESTAMENT (koncertas) – 13-06-27

Kas
TESTAMENT (koncertas)
When
Ketvirtadienis, 27 birželio, 2013
20:00 - Amžius neribojamas Buy Tickets
Where
Forum Palace (map)
Konstitucijos pr. 26
Vilnius, Lietuva
Other Info
Ketvirtą dešimtį gyvavimo metų pradėjusio sunkiosios muzikos stiliaus – thrash metalo – gerbėjai Lietuvoje jau buvo pamaloninti. Vilniuje koncertavo du iš „didžiųjų“ šio stiliaus atlikėjų – amerikiečių grupės „Metallica“ ir „Megadeth“. Dabar jų laukia nauja intriga - šių metų birželio 27-ąją dieną „Forum palace“ Vilniuje pasirodys dar vieni amerikiečių trešeriai, stovėję prie šio stiliaus ištakų – San Francisko grupė „Testament“.

San Franciskas, konkrečiau, jo rajonas Bay Area – amerikietiško thrash metalo lopšys. Tad nenuostabu, kad būtent čia 1983-iaisiais metais susibūrė grupė „Legacy“. Istorija nutyli, kodėl po kelių metų ji pakeitė pavadinimą, bet 1987-aisiais pasirodžiusį debiutinį albumą „The Legacy“ grupė išleido jau besivadindama „Testament“. Tai buvo sėkminga ilgametės leidybinės sutarties su solidžia kompanija „Atlantic Records“ pradžia – albumas iškart buvo palankiai įvertintas muzikos kritikų. Šiuo metu „Testament“ turi jau dešimt studijinių albumų, daugelis kurių tapo tikra sunkiosios muzikos klasika. Žinomiausi šios grupės darbai – penki pirmieji albumai: jau minėtas debiutinis, o taip pat „The New Order“ (1988), „Practice What You Preach“ (1989), „Souls Of Black“ (1990) ir „The Ritual“ (1992). Po 1999 metų albumo „The Gathering“ testamentas nebuvo rašomas net devynerius metus – kitas studijinis albumas „The Formation Of Damnation“ pasirodė tik 2008-aisiais metais. Naujausias „Testament“ opusas – 2012-aisiais išleistas jubiliejinis, dešimtasis, albumas „Dark Roots Of Earth“, vėl sulaukęs palankaus kritikų įvertinimo ir grąžinęs grupei pasaulinę šlovę. Be studijinių albumų, kurių pasaulyje iki šiol parduota daugiau nei 12 milijonų egzempliorių, „Testament“ kūrybinį palikimą papildo 4 koncertiniai ir 6 rinktiniai albumai bei 12 singlų. Keliolika grupės kūrinių įamžinti muzikiniuose vaizdo klipuose.

Grupė „Testament“, šiemet mininti muzikinės veiklos trisdešimtmetį, greta tokių žymių vardų kaip „Metallica“, „Megadeth“, „Slayer“ ar „Anthrax“, pripažinta viena populiariausių ir įtakingiausių thrash metalo scenos atstovių pasaulyje. Nepaisant to, kad kelis kartus keitėsi grupės sudėtis, „Testament“ yra tarsi monolitas, kurį palaiko garsūs ir talentingi muzikantai. Ilgametis grupės frontmenas, indėniško kraujo turintis vokalistas Chuck Billy ne tik išsiskiria įspūdingu ūgiu, bet sugebėjo nugalėti ir smegenų vėžį. Su trumpomis pertraukomis grupėje nuo jos įkūrimo grojantis gitaristas Alexas Skolnickas – vienas techniškiausių sunkiosios muzikos atlikėjų pasaulyje. Ne mažiau metalo pasaulyje vertinamas ir būgnininkas Gene Hoglanas, kuris siejamas su daugeliu žymių šios muzikos atlikėjų.

Ypač išraiškingai grupė „Testament“ atrodo gyvų pasirodymų metu, todėl birželio 27-ąją dieną „Forum palace“ žiūrovai ne tik išgirs geriausias per 30 metų sukurtas dainas, bet ir taps įspūdingo reginio liudininkais.

« Back to the calendar

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.