JOE SATRIANI (koncertas) – 13-07-07

Kas
JOE SATRIANI (koncertas)
When
Sekmadienis, 7 liepos, 2013
19:30 - Amžius neribojamas Buy Tickets
Where
Olimpiečių g. 3
Vilnius, Lietuva
Other Info
Nors neįtikėtina, bet akivaizdu - roko muzikos gitaros karalius atvyksta pasveikinti mūsų karaliaus Mindaugo! Tik viena diena „pavėlavęs“ į karūnavimo iškilmes, liepos 7 d. Lietuvoje su savo grupe pasirodys bene garsiausias šių dienų gitarinės roko muzikos virtuozas, visos plejados žymių šiandienos gitaristų mokytojas ir įkvėpėjas Joe Satrianis! Vienintelis gitaros genijaus ir jo komandos pasirodymas Baltijos šalyse Vilniaus „Teatro arenoje“ taps maloniu įvykiu visiems šio roko gitaristo talento gerbėjams.

Josephas „Joe“ Satrianis, gimė 1956 metais Niujorke, italų imigrantų šeimoje. Į rankas gitarą paėmęs 14 metų ir vietoj futbolininko karjeros pasirinkęs muzikanto kelią, šiandien jis yra ne tik puikus gitaristas, bet ir ne mažiau žinomas multi-instrumentalistas. Ilgai ir kantriai tobulinęs savąją grojimo gitara techniką, Joe Satrianis išgarsėjo kaip daugelio kitų šiandien visiems muzikos gerbėjams žinomų gitaristų mokytojas. Garsiausi jo mokiniai – grupės „Metallica“ gitaristas Kirkas Hammettas, jau du kartus Vilniuje lankęsis Steve Vai, vienas greičiausių pasaulio gitaristų Alexas Skolnickas iš „Testament“, ilgametis „Exodus“ gitaristas Rickas Hunoltas ir kt.

Joe Satrianio koncertinės karjeros proveržis prasidėjo 1988-aisiais, kai į savo pirmąjį koncertinį turą išvykęs grupės „The Rolling Stones“ vokalistas ir frontmenas Mickas Jaggeris pasikvietė jį vykti kartu. Nuo tada iki šių dienų gitarinės muzikos virtuozas naudoja jam specialiai kuriamas „Ibanez JS Series“ gitaras.

1995-aisiais J. Satrianis įkūrė garsiausią šių dienų koncertinį gitaristų projektą „G3“, kuriame kiekvienais metais turuose groja vis kiti garsūs muzikantai. Nesikeičia tik vienas – idėjos autorius ir įkūrėjas Joe Satrianis. Per visus tuos metus nuo įkūrimo projekto „G3“ gastrolėse dalyvavo visi šių dienų garsiausi gitaristai: Steve Vai, John Petrucci, Eric Johnson, Tony MacAlpine, Yngwie Malmsteenas, Paulas Gilbertas, Stevas Lukatheris, Steve Morse, Robertas Frippas, Michaelis Schenkeris ir kt. Šio projekto koncertai vyksta visame pasaulyje - nuo Australijos iki Europos, nuo Azijos iki Amerikos, jie yra įamžinti net keliuose DVD.

Joe Satrianis yra ne kartą išmėginęs jėgas ir kituose žinomuose projektuose. 1993-ųjų pabaigoje jis laikinai užėmė grupės „Deep Purple“ solo gitaristo vietą pasauliniame jos ture, bendradarbiavo su Alice Cooperiu, Stuartu Hammu, grupe „Blue Oyster Cult“ ir daugeliu kitų muzikantų. Šiuo metu jis yra groja amerikiečių super-grupėje „Chickenfoot“, kartu su Sammy Hagaru bei Michael Anthony iš „Van Halen“ bei „Red Hot Chili Peppers“ būgininku Chadu Smithu. 2009 metais „Classic Rock“ žurnalas „Chickenfoot“ išrinko geriausia metų nauja grupe. Šalia viso to Joe Satrianis kaip gitaristas net 14 kartų buvo nominuotas Grammy premijai gauti.

Šiandien gitaros meistro diskografiją sudaro net 13 studijinių albumų, kurių trys JAV tapo auksiniais, o vienas – 1987 metais pasirodęs „Surfing With The Alien“ – platininiu. Viso solinių J. Satrianio darbų visame pasaulyje jau parduota daugiau negu 10 milijonų kopijų. Naujausias studijinis J. Satrianio albumas „Unstoppable Momentum“ pasirodys šių metų gegužės 7 d. Lygiai po dviejų mėnesių nuo albumo debiuto dainas iš jo kartu su kitais populiariausiais Joe Satrianio kūriniais galėsime išgirsti Vilniuje. Gitaros Maestro koncertinio turo „World Tour 2013“ metu liepos 7 dieną stabtelės Vilniaus „Teatro arenoje“.

« Back to the calendar

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.