U.D.O (koncertas) – 13-10-02

Kas
U.D.O (koncertas)
When
Trečiadienis, 2 spalio, 2013
20:00 - Amžius neribojamas Buy Tickets
Where
Forum Palace (map)
Konstitucijos pr. 26
Vilnius, Lietuva
Other Info
Kas yra “U.D.O.” ir “Accept”, klausimų kilti neturėtų ne tik sunkiosios muzikos gerbėjams. Vienos žymiausių Vokietijos grupių įnešė svarų indėlį į heavy metalo istoriją ir vis dar yra svarbi jos dalis. Lietuvoje porą kartų svečiavęsi “Accept”, kuriuos palikęs unikalus vokalistas Udo Dirkschneideris jau daugiau negu dvidešimtmetį dainuoja savo grupėje, būtent jai perduoda estafetę. Spalio 2 d. Vilniuje, “Forum Palace”, grupė “U.D.O.” pasirodys taip pat ne pirmą kartą, tačiau šiuokart pasikeitusios sudėties ir su nauju albumu. Vietiniai grupės gerbėjai, kuriems šie atlikėjai jau tapo kone nacionaliniai didvyriai, šįkart bus ypač pamaloninti – būtent Vilniuje startuoja naujojo 2013 metų albumo „Steelhammer“ Europos turas.

Grupę “U.D.O.” 1987 metais subūrė buvę “Accept” nariai – vokalistas Udo Dirkschneideris ir gitaristas Stefanas Kaufmannas. Per ilgametę karjerą ši komanda sukūrė tuziną hitų, kuriuos daugelyje sėkmingų koncertų su entuziazmu traukia minios gerbėjų, ir išleido virš 10 albumų - daugelis jų susilaukė itin palankaus kritikų įvertinimo. Šių metų gegužės 20 dieną pasirodė naujausias, 14-asis darbas “Steelhammer”, kuriame simboliškai yra 14 kūrinių. Jį įrašė ir atvyksta pristatyti atsinaujinusios sudėties “U.D.O.” komanda.

2012 metų rudenį iš “U.D.O.” stovyklos atskriejo netikėta žinia – grupę dėl sveikatos problemų paliko vienas jos įkūrėjų ir ilgamečių narių S. Kaufmannas. Kadangi jis su U. Dirkschneideriu jau daugiau negu 40 metų yra ne tik bendražygiai, bet ir artimi draugai, Stefanas ir toliau žada dirbti su grupe kaip dainų kūrėjas ir prodiuseris savo studijoje “ROXX”. Kita vertus, Udo nelauktai sudarė puikų kūrybinį tandemą su likusiu kolega, bosistu Fitty Wienholdu, taigi iki šiol 15 metų dalinęsi viena scena, dabar jiedu sėkmingai sukūrė dalį albumo “Steelhammer” medžiagos. O jį įrašant nemažai prisidėjo ir S. Kaufmanno pamaina.

Šiais metais grupės sudėtyje pasikeitė ir antrasis gitaristas – abu nauji muzikantai atrinkti labai kruopščiai, net iš 300 kandidatų. Taigi naujajame albume skamba švieži dviejų gitarų rifai, o būsimasis šou žada nustebinti dar nematytu energetiniu užtaisu. Be abejo, koncerte skambės ir laiko patikrinti žinomiausi “U.D.O.” hitai, ir geriausios naujojo darbo kompozicijos. Jų tarpe – ir grupės vizitine kortele tapę itin dinamiški kūriniai, ir įsimintinos melodingos vidutinio tempo dainos, ir romantiškos baladės: visais šiais savo darbo vaisiais ypač džiaugiasi charizmatiškasis grupės frontmenas ir siela Udo Dirkschneideris.

« Back to the calendar

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.