Win-Bang trio (koncertas) – 13-11-12

Kas
Win-Bang trio (koncertas)
When
Antradienis, 12 lapkričio, 2013
19:00 - Amžius neribojamas Buy Tickets
Where
Rusų dramos teatras (map)
Vilnius
Other Info
„Win-Bang“ trio iš Irano – tai mistinė persų – sufijų tradicijomis persmelkta muzika. Šį trio sudaro profesionalūs, meistriškai tradicinius persų muzikos instrumentus įvaldę muzikantai: Samer Habibi (grojantis kamancheh), Pasha Karami (tombak, perkusija) ir kompozitorius Masoud Arzanlou (tambour, vokalas).

Ypatingos „Win-Bang“ kompozicijos yra kuriamos remiantis tradicinėmis arabų muzikinėmis sistemomis maqam ir senovinėmis persų melodinėmis figūromis, vadinamomis radif. Stiprios ansamblio kompozicijos, kupinos persų – sufijų ir persų – mistinės muzikos, bei joms nenusileidžiančios nepakartojamai gražios improvizacijos yra sužavėjusios daugybę viso pasaulio klausytojų. „Win-Bang“ muzika, siekianti gilias senosios persų kultūros šaknis, tuo pat metu išlaiko naują ir modernų skambesį.

Kolektyvo nariai:

Masoud Arzanlou, grojantis tambour, sufijų ir tradicinės muzikos mokėsi iš žymių persų meistrų tokių kaip Ustad Seyed Khalil Alinejad. Masoud yra ne tik be galo gabus ir profesionalus tambour muzikantas, tačiau kartu aukšto lygio tar bei setar atlikėjas. Jo solo albumas „Serenity to Empyrean“ buvo pramintas tambour muzikos revoliucija.

Pasha Karami yra puikaus tombak meistro Navid Afghah mokinys. Jis akomponavo daugybei garsių pasaulio muzikantų: Hossam Ramzy, Ustad Dolatmand Kholf, Arto Tunchbayachian, rengė pasirodymus kartu su Irano įžymybėmis Hamid Motebassem ir Salar Aghili. Jis yra įsitraukęs į ansamblių „Mezrab Ensemble“, „Synergy World Rythm“ ir „Beduin“ veiklą.

Samer Habibi – žinomų kamanche profesionalų mokinys, vienas jų buvo garsusis Kamran Daaroghe. Samer yra laikomas vienu iš geriausių Irano kamanche atlikėjų bei garsėja šiųinstrumentų gamyba. Jis yra surengęs pasirodymus drauge su legendiniais Irano muzikantais Ustad Shahram Nazeri, Ustad Mohammad Reza Darvishi ir Homayoon Shajarian.

„Win-Bang“ trio 2009 m. išleido albumą „Ayeneh dar Ayeneh”, kurio kompozicijose panaudojamos Rumi ir Hafez eilės, o skambesiui unikalumo suteikia pirmą kartą muzikos istorijoje panaudojamas tambour suderinimo intervalas. „Win-Bang“ trio yra surengęs tris sėkmingus muzikinius turus Europoje 2009 m., 2011 m. ir 2012 m. Be to, šis persų – sufijų muzikos ansamblis bendradarbiauja su legendiniu Tadžikistano dainininku Ostad Dolatmand Kholf.

« Back to the calendar

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.