„Antimatter“: introspektyvieji britai Vilniuje

Kovo 28 d. į Vilnių atvyksta Mickas Mossas su grupe „Antimatter“. Pirmą kartą surengsiantys koncertą Lietuvoje britai pristatys albumą „Leaving Eden“.

 Antimatter_1

Grupė „Antimatter“ iš Jungtinės Karalystės yra ilgamečio nario ir vieno geriausių šių dienų roko vokalisto Micko Mosso projektas, žinomas daugeliui instrumentinės muzikos klausytojų. Jau daug metų muzikuojantys, „Antimatter“ koncerte žada kelionę po jausmingas vokalines ir instrumentines garsų platybes. Grupė muzikuoja nuo 1997 m., o komandos pradžia tapo buvęs grupes „Anathema“ bosistas bei dainų autorius Duncanas Pattersonas ir Mickas Mossas.

„Antimatter“ sukuria skirtingus nuotaikų pojūčius, o visi albumai žymūs daugiasluoksniais eksperimentais. Drauge su Pattersonu M. Mossas įrašė tris albumus – „Saviour“, „Lights Out“ ir „Planetary Confinement“ – tačiau vėliau Pettersonas grupę paliko.

Grupės lyderis Mickas tęsė darbus studijoje, ir šio turo, kuris aplankys ir Vilnių, branduolys – „Leaving Eden“ – buvo išleistas 2007 m. birželį. Prie albumo skambesio prisidėjo ir „Anathema“ gitaristas Danny Cavanaghas (gitara/pianinas).

Didelė albumo sėkmė sujudino gerbėjų ratą, todėl likusią metų dalį M. Mossas praleidžia gastrolėse: Olandijoje, Belgijoje, Prancūzijoje, Lenkijoje, Graikijoje, Turkijoje, Serbijoje, Kroatijoje, Austrijoje, Italijoje, Latvijoje bei Estijoje. „Antimatter“ taip pat grojo tokiuose festivaliuose kaip “Wave Gotik Treffen”, “Hard Rock Laager”, “Art Rock Festival” ir “Annual Rock Fest”.

2010 m. buvo išleistas retrospektyvinis dainų rinkinys – „Alternative Matter“, į kurį įėjo geriausios dainos iš ankstesnių albumų, o taip pat „Lost Control“ („Anathema“ koveris) bei „Black Sun“ („Dead Can Dance“ koveris).

2012 m. Mickas Mossas laikinai kūrybą suvienijo su Armėnijos projektu „The Beautified Project“,  ir drauge išleido singlą „Broken Smile“ – šis susilaukė tokios sėkmės, kad pasiekė net pirmąją vietą gimtojoje Armėnijoje.

Visai neseniai, 2012 m., buvo išleistas albumas „Fear Of A Unique Identity“, įkvėptas new wave. Albumui būdinga introspektyvi nuotaika, bet tuo pačiu jis intensyvus ir įvairus. Dainų iš šio albumo išgirsime ir koncerte.

„Antimatter“ muzika iki šių dienų išsaugojo jiems būdingą gilų atmosferinį skambesį, gilius apmąstymus, todėl galima drąsiai teigti, kad subtilūs vidiniai išgyvenimai, socialiniai tekstai, melancholiška muzikos atsmosfera ir iš širdies gelmių sklindantis Micko Mosso vokalas – svarbiausi grupės skiriamieji bruožai.

Džiugu, kad jau ne kartą apvažiuojantys Lietuvą grupės nariai pagaliau sutiko įtraukti į turą ir Vilnių. „Antimatter“ apšildys vilniečiai „Days of Eclipse“. Koncertas vyks kovo 28 d. (penktadienį) pramogų salėje „Vakaris Vilnius“ („Pramogų bankas“, 3 aukštas). Durys atveriamos 19 val., koncerto pradžia – 20 val. Bilietus parduoda BILIETAI LT. Daugiau informacijos svetainėje www.bilietai.lt.

 

http://www.youtube.com/watch?v=KOoX4-uXNPc

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.