GLASVEGAS (koncertas) – 14-02-02

Kas
GLASVEGAS (koncertas)
When
Sekmadienis, 2 vasario, 2014
19:00 - Amžius neribojamas Buy Tickets
Where
Kalvarijų g. 85
Vilnius, Lietuva
Other Info
Škotų indie roko pasididžiavimu vadinamas kvartetas „Glasvegas“, kurį sudarė vokalistas Jamesas Allanas, gitaristas Rabas Allanas, bosistas Paulas Donoghue ir būgnininkė Caroline McKay, susikūrė Glazgo mieste. 2006 m. surengę pirmuosius nedidelius koncertus, rokeriai sugebėjo sužavėti buvusį įrašų kompanijos „Creation“ bosą ir ir legendinės britų grupės „Oasis“ atradėją Alaną McGee. Didelę simpatiją debiutantams išreiškė ir buvęs grupės „Libertines“ gitaristas Carlas Baratas, daugelyje interviu teigiamai atsiliepęs apie „Glasvegas“. Netrukus jaunieji rokeriai sulaukė ir kritikų pripažinimo: įtakingas britų muzikos savaitraštis „NME“ trečią „Glasvegas“ singlą „Daddy‘s Gone“ paskelbė antruoju geriausiu 2007 m. kūriniu. Beje, ši daina ypatingai patiko rokenrolo karaliaus Elvis Presley dukrai Lisai Marie Presley, kuri ne kartą lankėsi „Glasvegas“ koncertuose.

2008 m. išleistas debiutinis kvarteto albumas „Glasvegas“ pelnė pasaulinę šlovę. Įrašas buvo parduotas platininiu tiražu, perkamiausių albumų sąraše D.Britanijoje pasiekė antrą vietą ir buvo pristatytas prestižinei „Mercury Music Prize“ premijai gauti. Albumą puikiai įvertino ne tik kritikai, bet ir melomanai, kurių dėka „Glasvegas“ pabuvojo Austrijos, Belgijos, Danijos, Prancūzijos, Airijos, Norvegijos, Švedijos, Šveicarijos ir JAV topuose.

Antrąjį studijinį albumą „Euphoric Heartbreak“ muzikantai įrašė Santa Monikos paplūdimio apartamentuose įrengtoje studijoje (Kalifornijoje, JAV). Škotų rokeriams talkino garsusis prodiuseris Markas Ellis, labiau žinomas pseudonimu „Flood“, dirbęs su pirmo ryškumo muzikos žvaigždėmis „Depeche Mode“, „U2“, „The Killers“, „New Order“, „Sigur Ros“, „Thirty Seconds To Mars“, „A-Ha“, Nick Cave & The Bad Seeds, PJ Harvey, „Smashing Pumpkins“, „Nine Inch Nails“ ir daugeliu kitų. Deja, dar nepradėjus naujų įrašų, iš grupės dėl asmeninių priežasčių pasitraukė būgnininkė C.McKay. Naujoji „Glasvegas“ būgnininkė, jauna švedė Jonna Löfgren prie grupės prisijungė jau įrašius visas albumo dainas. Norėdami kuo geriau išreklamuoti naująjį albumą, škotų rokeriai išsiruošė į pirmas didžiules pasaulines gastroles, kurių metu grojo didžiuosiuose Europos festivaliuose, lankėsi Australijoje, Japonijoje, Kinijoje ir Šiaurės Amerikoje. Netrukus škotai buvo pakviesti groti kartu su „Muse“, „Kings Of Leon“, „Oasis“ ir „U2“. Pastarosios lyderis Bono yra prasitaręs, kad „Glasvegas“ kūrinys „It’s My Own Cheating Heart That Makes Me Cry“ yra „viena gražiausių kada nors sukurtų dainų“.

2013 metai tapo „Glasvegas” sėkmingo sugrįžimo metais. Rugsėjo 2 d. buvo išleistas grupės trečiasis studijinis albumas „Later…When the TV Turns to Static“, kurį muzikantai prodiusavo patys. Visos naujos dainos buvo įrašytos gimtajame grupės mieste Glazge įsikūrusioje studijoje „Gorbals Sound“. Pagrindiniu prodiuseriu buvo grupės lyderis, vokalistas ir dainų autorius Jamesas Allanas. Šis įrašas simbolizuoja visiškai naujo etapo pradžią, nes „Glasvegas“ baigė bendradarbiavimą su įrašų kompanija „Sony“ ir pasirašė sutartį su kitu muzikos pasaulio gigantu „BMG“. Naująjį albumą grupė pristatė išleisdama tris singlus „I‘d Rather Be Dead (Than With You)“, „If“ ir patį naujausią „Later…When The TV Turns To Static“.

« Back to the calendar

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.