Auszra 16 (koncertas) – 14-02-16

Kas
Auszra 16 (koncertas)
When
Sekmadienis, 16 vasario, 2014
18:30 - Amžius neribojamas Buy Tickets
Where
Olimpiečių g. 3
Vilnius, Lietuva
Other Info
96-osios Lietuvos valstybės atkūrimo metinės Vilniuje bus paminėtos išskirtiniu roko grupės SKYLĖ koncertu "Broliai". Tai dalis pilietinei Nepriklausomybės šventei skirto muzikos renginio "Auszra 16", kurį kasmet rengia muzikos leidykla Dangus. SKYLĖ pasirodys ne tik su dainininke Aiste Smilgevičiūte, bet ir su kitais solistais, bei specialiai suburtu Juodaragio genties savanorių choru.

Koncertas vyks TEATRO ARENOJE Vilniuje (Olimpiečių g. 3).
Renginys prasidės 18.30 val. Tautiška giesme.
Teatro arenos durys atidaromos nuo 17.30 val.
Bilietų kainos simbolinės - 20 Lt stovimi, 30 Lt sėdimos vietos (+ aptarnavimo/arenos mokesčiai).
Vaikams iki 12 m. įėjimas nemokamas.

---------------------------------------------

Partizaniškos SKYLĖS albumo "Broliai" dainos tuo pačiu primins ir Laisvės kovotojų Vasario 16 d. deklaraciją, priimtą Lietuvos partizanų vadų suvažiavime lygiai prieš 65 metus - 1949 m.

Kompozitorius Rokas Radzevičius su Aiste Smilgevičiūte ir grupe SKYLĖ didingą patriotizmo, kovos ir meilės dainų albumą "Broliai" išleido 2010 m., jo kūrinių eilės jaunimo tarpe jau spėjo tapti beveik folkloru. Tačiau pilna koncertinė "Brolių" programa, kaip vientisas muzikinis dramaturginis kūrinys, Vilniuje iki šiol parodyta tik vieną kartą.

Scenoje dainoms pritars specialus jungtinis choras, suburtas iš festivalio "Mėnuo Juodaragis" organizatorių ir savanorų, bei kitų dainingų piliečių. Keletą "Brolių" dainų kartu su SKYLE atliks Veronika Povilionienė, grupių UGNIAVIJAS, MARGA MUZIKA solistai ir projekto DONIS autorius Donatas Bielkasukas su dainininke Rasa Serra. Muzikinei programai antrins teminės vaizdo grafikos projekcijos ir šviesų spektaklis.

---------------------------------------------

Vasario 16-ajai skirtas renginys "Auszra 16" šiemet rengiamas vienuoliktą kartą. Kasmet šis įvykis vis kitoks, tiek savo muzika, tiek vyksmo erdve, - šįkart tai didelis pilietinis koncertas Teatro arenoje, siekiantis suburti laisvus, pilietiškus, savo Tėvynę be etikečių mylinčius žmones. Vasario 16-oji mums ne tik istoriją, bet ir galia, įveikianti Nepriklausomybės iššūkius šiandien!

Koncertą organizuoja nepriklausoma muzikos leidykla Dangus. Renginio pavadinimas "Auszra" atkartoja autentišką 1883 m. aušrininkų laikraščio pavadinimą, tapusį pirminiu XX a. pradžios lietuvių tautinio atgimimo simboliu.

« Back to the calendar

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.