Ellika, Solo ir Rafael (koncertas) – 14-02-20

Kas
Ellika, Solo ir Rafael (koncertas)
When
Ketvirtadienis, 20 vasario, 2014
19:00 - Amžius neribojamas
Where
Rusų dramos teatras (map)
Vilnius
Other Info
Ellika Frisell, Solo Cissokho ir Rafael Sida – tai neįprastai spalvingas trijų narių world muzikos kolektyvas, perteikiantis meksikiečių, švedų bei senegaliečių liaudies tradicijas. Kolektyvo nariai, pasitelkę smuiką, korą ir perkusinius instrumentus, kuria energingą liaudies muziką, tinkančią tiek smagiems šokiams, tiek džiugiam klausymuisi.

Šio trio muzika – tai nekasdienis Švedijos, Senegalo ir Meksikos muzikos junginys, pabrėžiantis kiekvieno muzikanto individualumą, jo instrumento skambesį. Nepaisant trio narių tradicijų išskirtinumo, atskirų kultūrų muzikiniai pasakojimai darniai susilieja į vieną nuostabią visumą. Šie muzikiniai dialogai skamba šiltai, natūraliai, įdomiai ir nenuspėjamai. Jų kūryba – tai iš širdies sklindanti muzika apie draugystę.

Švedė Eillika Frisell, kolektyve grojanti smuiku ir altu, perteikia savo gimtosios šalies muzikos tradicijas: turtingą Bingsjö ir Orsa muzikos paveldą, polska žanrą (muzikos ir šokių forma, paplitusi Šiaurės Europos šalyse). Ellika yra grojusi su Švedijos liaudies ansambliais „Filarfolket“, „Den Fule“ ir „Rosenbergs Sjuanarė“, pasirodo iraniečių grupėje „Padik“ bei yra įsitraukusi į projektus su Sven Ahlbäck ir Mats Ede‘n.

Solo Cissokho iš Senegalo yra griot – t.y. istorijų pasakotojas, dainius ir klajojantis liaudies muzikantas, tęsiantis labai seną afrikiečių tradiciją. Kolektyve Solo groja Vakarų Afrikos styginiu instrumentu kora, panašiu į arfą, bei atlieka vokalo partijas. Solo yra rengęs pasirodymus su Norvegijos, Švedijos, Irano, Kinijos ir kt. šalių liaudies muzikantais, pasirodė su indų smuikininku Subramaniam, žinomais Afrikos atlikėjais Tore Kunda, Youssou N’Dour, Ali Farka Touré bei kt.

Meksikietis Rafael Sida yra legendinis būgnininkas ir perkusininkas, gerai žinomas Švedijos džiazo ir world muzikos scenoje. Rafael yra daugybės Afrikos, flamenko, salsa ir kitų žanrų muziką grojančių grupių „Stockholm Jazz Orch“, „Ale Möller Band“, „Jonas Knutsson Quartet“, „Hot Salsa“, „Makonde“, „Ahmadu Jarr‘s Highlife orchestra“ ir kt. narys. Ellika, Solo ir Rafael trio jis groja cajon, bongos, djembe ir kitais mušamaisiais instrumentais bei atlieka vokalo partijas.

2003 m. išleistas debiutinis Ellika ir Solo albumas „Tretakt/Takissaba“ buvo apdovanotas prestižiniu BBC world muzikos apdovanojimu, o 2006 m. pasirodęs albumas „Abaraka/Tack“ pelnė geriausio liaudies muzikos albumo nominaciją Švedijos Grammy apdovanojimuose. Visai šviežias, 2013 m. spalio mėn. Švedijoje įrašytas, visų trijų kolektyvo narių gyvo garso albumas „Now“ turi didelį potencialą užkariauti pasaulio muzikos sceną.

Bilietai prekyboje nuo gruodžio 20d.

« Back to the calendar

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.