Tarptautinis muzikos konkursas „Wacken Metal Battle“ prasideda

Septintus metus iš eilės Lietuvos sunkiosios muzikos grupės yra kviečiamos teikti paraiškas dalyvauti „W:O:A Metal Battle“ konkurse. Tai tarptautinis gyvos sunkiosios muzikos konkursas, kurio finale Vokietijoje pasirodę kolektyvai pretenduoja į nemenką apdovanojimą – sutartį su įtakinga sunkiosios muzikos leidybos kompanija „Nuclear Blast“. Lietuvos grupės jau gali registruotis į pirmą konkurso etapą – nacionalinę atranką „W:O:A Metal Battle Lietuva 2014“!

WMB_2013_akimirka

Tarptautinis „W:O:A Metal Battle“ konkurso finalas vyksta, ko gero, žymiausiame ir didžiausiame visų laikų metalo muzikos festivalyje „Wacken Open Air“ Vokietijoje nuo 2004 metų. Į konkursą skirtingos pasaulio šalys turi teisę deleguoti tik po 1 kolektyvą, kuris laimi nacionalinę atranką. Beje, „Metal Battle“ dalyvaujančių šalių skaičius kasmet vis didėja, ir šiais metais pirmą kartą savo jėgas išbandys grupės iš Egipto!

Lietuvoje „W:O:A Metal Battle“ konkursas pradėtas rengti 2008 metais. Vokietijoje konkurso finale jau pasirodė penkios nacionalinį konkursą laimėjusios mūsiškės grupės – MANDRAGORA, KIELWATER, SOUL STEALER, PARALYTIC, INQUISITOR bei pernai triumfavę LA CHUDRA.

Konkurso tvarka

„W:O:A Metal Battle“ yra dviejų pakopų konkursas. Pirmajame etape iš visų paraiškas atsiuntusių grupių yra atrenkamos penkios, kurios pasirodo gyvai specialiame finalo koncerte. Finale grupes vertina ekspertų komisija bei publika. Finalo koncertas vyks balandžio 19 Vilniuje, klube „New York“, ir koncerte geriausiai iš visų penkių pasirodžiusi grupė keliaus į tarptautinį finalą „Wacken Open Air“ festivalio WET scenoje. Festivalis šiais metais vyks liepos 1 – rugpjūčio 2 dienomis.

Komisija ir publika

Lietuvos nacionalinį finalą vertins organizatorių paskirta kompetentinga komisija (festivalių bei koncertų organizatoriai, muzikos leidėjai, muzikantai). Komisija bus paskelbta vėliau. Be komisijos finalo atlikėjus vertina ir publika, kuri koncerto metu galės balsuoti už savo pamėgtus atlikėjus ir taip padėti nuspręsti bei išrinkti nacionalinio finalo laimėtojus.

Grupių dalyvavimo konkurse sąlygos ir reikalavimai

– Konkurse dalyvauti gali grupė, neturinti galiojančios sutarties su jokia leidybos kompanija. Jei grupė turi galiojančią sutartį su leidybos kompanija, ji privalo pateikti raštišką leidybos kompanijos sutikimą / leidimą dalyvauti konkurse.

– Konkurse negali dalyvauti grupė, anksčiau laimėjusi bet kurių metų nacionalinį ar tarptautinį finalą.

– Grupės autorinė programa turi būti ne trumpesnė nei 30 minučių.

– Visa grupės muzika turi būti atliekama gyvai (finalo metu nebus leidžiama naudotis įrašytais pagrindiniais instrumentais!).

– Konkurse gali dalyvauti tik metalo muziką grojančios grupės.

– Nacionalinį finalą laimėjusi grupė turės pati pasirūpinti transportu / kelione į „Wacken Open Air“ festivalyje vykstantį „Metal Battle“ finalą. Konkurso Lietuvoje organizatoriai suteiks visą reikiamą informaciją ir konsultuos nugalėtojus visais įmanomais būdais.

Paraiškų teikimo tvarka

Grupės, norinčios dalyvauti „W:O:A Metal Battle Lietuva“ atrankoje, paraiškas gali siųsti iki 2014 m. kovo 13 d. el. paštu: battle@altevents.net. Paraišką sudaro: 2-4 geriausiai grupę reprezentuojantys autoriniai muzikiniai kūriniai, grupės nuotrauka, trumpa biografija bei nuorodos į grupės gyvus pasirodymus (pagal galimybes). Šie duomenys bus pateikti vertinimo komisijai.

„W:O:A Metal Battle Lietuva“ laimėtojo laukia

Galimybė pasirodyti didžiausiame Europos metalo muzikos festivalyje „Wacken Open Air 2014“. Tarptautinį konkursą „W:O:A Metal Battle 2014“ laimėjusi grupė pasirašys albumo leidybos sutartį su didžiausia nepriklausoma sunkiosios muzikos leidybine kompanija pasaulyje – „Nuclear Blast“. Dovanas geriausiai pasirodžiusioms grupėms įteikia ir tokios muzikos industrijos kompanijos kaip „Marshall“, „Mapex“, „Eden“. Tai įvairiausia aparatūra, instrumentai ir instrumentų priedai.

Festivalis „Velnio akmuo“ kviečia nacionalinio finalo nugalėtojus

Muzikos festivalis „Velnio akmuo“ Lietuvos nacionalinį finalą laimėjusią grupę kviečia pasirodyti vienoje iš festivalio scenų ir kaip reikiant apšilti prieš tarptautinį „Metal Battle“ finalą festivalyje „Wacken Open Air“ Vokietijoje.

 

Daugiau informacijos:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.