TURISAS (koncertas) – 14-04-17

Kas
TURISAS (koncertas)
When
Ketvirtadienis, 17 balandžio, 2014
20:00 - Amžius neribojamas Buy Tickets
Where
Kalvarijų g. 85
Vilnius, Lietuva
Other Info
We Ride Together - European Tour 2014:
TURISAS koncertas (folk, power, symphonic metal)
+ special guests
..................................................

Suomijos roko grupės mėgsta Lietuvą – čia lankėsi įvairaus kalibro kolektyvai, pradedant violončelių virtuozais „Apocalyptica“, baigiant monstrišką įvaizdį propaguojančiais „Lordi“. O 2014-ųjų kovo 13 dieną sulauksime grupės „Turisas“, kuri visame pasaulyje išgarsino originalią, suomišku folkloru ir istoriniais žygiais paremtą sunkiąją muziką.

Karingieji suomiai savo instrumentus žvangina nuo 1997 metų, kuomet šešetas muzikantų susibūrė nedideliame Suomijos mieste Hämeenlinna. Nuo pat pradžių savo kūrybai pasirinkę folk metalą, o pavadinimui – Suomijos mituose populiaraus karo dievo vardą, ilgainiui „Turisas“ sukūrė ir išpopuliarino taip vadinamą karo metalo žanrą. Manoma, kad jo pavadinimas kilo iš 2004-aisiais išleisto debiutinio grupės albumo „Battle Metal“. Ypatingas grupės skambesio akcentas – vietoj tradicinių gitarų daugelis solo partijų atliekamos elektriniu smuiku.

Šiuo metu „Turisas“ diskografijoje yra jau 4 studijiniai diskai, kurių paskutinį – 2013 m. rugpjūtį išleistą "Turisas2013" – grupė pristato koncertiniame ture "We Ride Together - European Tour 2014". Ši kartą gerbėjams nereikėjo laukti 3 ar 4 metų - ketvirtasis "Turisas" opusas klausytojus pasiekė po 2 metų. Be to, dar 2008 metais pasirodė kol kas vienintelis grupės DVD „A Finnish Summer With Turisas” - tai dokumentinis filmas su koncertiniais intarpais.

Nepaisant narių kaitos, grupė išsaugojo ne tik jai būdingą savitą skambesį, bet ir ypatingą sceninį įvaizdį. Kai šis nerimastingas šešetas scenoje, plaikstosi senoviniai apdarai ir šmėsčioja įspūdingai dažyti muzikantų veidai.

Ar jau girdite griaustinį? Kovo 13 dieną Vilniaus klube „New York“ bus laikas susitikti su karo dievu!

« Back to the calendar

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.