KILKIM ŽAIBU XV: baltiškas festivalio programos papildymas

Viena iš festivalio KILKIM ŽAIBU misijų visada buvo ir yra Baltijos krašto sunkiosios muzikos kolektyvų palaikymas. Stengiamės sudaryti kokybiškas sąlygas vietinių grupių pasirodymams, suteikti galimybę koncertuoti gausios auditorijos akivaizdoje, profesionalioje scenoje.

Taigi pats metas įvardinti vietinius kolektyvus, kurie šiais metais siautės „Žaibų“ scenoje šalia žymių atlikėjų iš užsienio. Tai:

Meressin 2014

MERESSIN – Žemaitija. Užsispyrę ir karingi Lietuvos metalo veteranai savo gerbėjus džiugina ne itin dažnai. Grupė lips į sceną po 3 metų pertraukos vėl atsinaujinusia sudėtimi. Šįkart šalia grupės lyderio Žydrūno „Hidra“ žemaitišką frontą laikys boso gitaros virtuozas Vitalijus „Šovinys“,  bugnalaužys Vainius (Anomaly) ir gitaristas Endrius. Naujienų yra daugiau. „Hidra“ pagaliau užbaigė 13 metų užtrukusį kūrybinį procesą ir jau rankose turi naują albumą „Tik kars yr teisybė“. Šį albumą  jau greitai bus galima įsigyti tiesiai iš muzikantų arba festivalio KŽ metu. Šiuo metu grupė yra geros kovinės formos. Festivalyje žemaičiai pristatys naują albumą, kelis naujus kūrinius, kurie jau ruošiami sekančiam albumui bei užsimena, kad galime tikėtis staigmenų…

thrashless

THRASHLESS – Estija. Šovinių diržai, antsiuvais nusėti švarkai, gražios moterys ir nesibaigianti alaus tėkmė – tai senosios mokyklos thrash metalo esmė. Ne išimtis ir Estijos naujokai Thrashless. Nors grupės pavadinimas dar ganėtinai naujas, neapsigaukite! Grupę 2012 metais subūrė Estijos sunkiosios muzikos scenoje gerai žinomas pakvaišėlis Henry Hinno. Jei dar menate kokią peklą scenoje užkurdavo MUST MISSA ir MANATARK, tai jau galite nujausti, kokį energijos antplūdį šių grupių senbuvis jums pateiks šįkart.

Juodvarnis 2

JUODVARNIS – Lietuva. Įkvėpti gamtos ir visos visatos didybės, grupės muzikantai kuria savo mitologiją, savo sakmes, kuriose atsiskleidžia dalykai esantys kiekviename žmoguje. Pagoniško metalo tęsėjai Lietuvoje šį pavasarį visuomenės dėmesiui pristatė naują albumą „Šauksmai iš praeities“ ir šiuo žingsniu stipriai pagausino gerbėjų gretas. Nors Rytų Aukštaitijos grupė gyvuoja tik nuo 2011 m., Juodvarnis jau spėjo pasirodyti daugelyje festivalių Lietuvje. JUODVARNIS Varniuose svečiuosis antrą kartą.

Green_Novice_out 1

GREEN NOVICE – Latvija. Įsikūrę miškingose ir ežeringose Latgalos žemėse, vaikinai groja tradicinio folkloro įtakotą metalą, o dainų tekstus atlieka protėvių kalba. Šiemet pagaliau išleidę debiutinį albumą „Padebeši“, broliai latviai yra rimtai nusiteikę pademonstruoti brandžios ir energingos kūrybos jėgą „Kilkim Žaibu“ publikai.

Phrenetix 2 4

PHRENETIX – Lietuva. Tikrai ne dažnas atvejis, kai thrash metalo grupės avangardo pozicijas laiko mergina. Ir džiugu, kai tai daryti sekasi gerai. Nesusipažinę su grupe,  įrašų vertintojai vargu ar susivoktų, jog riaumoja mergina.  PHRENETIX muziką įkvepia senas thrash metalas, NWOBHM ir daugybė kitų muzikos stilių, todėl grupė turi savitą skambesį, kuriame galima pajusti tiek seną dvasią, tiek saikingą modernumą.

NRCSSST1 2

NRCSSST – Lietuva. Lengvai įsimenamu pavadinimu pasivadinusi  atmosferinio post black metalo grupė skaičiuoja dar tik pirmuosius savo gyvavimo metus. Nežiūrint grupės jaunumo, šio žanro mylėtojai jau su ilgesiu laukia grupės evoliucionavimo. Pirmieji NRCSSST įrašai tikrai atrodo daug žadantys…

Kolektyvų, dalyvausiančių birželio 20-22 d. prie Lūksto ežero, Varniuose, vyksiančiame festivalyje KILKIM ŽAIBU 15 dar bus daugiau!

Šiuo metu festivalio bilieto kaina yra 105 Lt. Galioja akcija – „šeši bilietai už penkių kainą“! Akcijos laikas gali bet kada baigtis. Bilietai brangs.

 

 

Meressin

Thrashless

Juodvarnis

Green Novice

Phrenetix

NRCSSST

 

 

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.