Velnio akmuo 2014: nuo guminių „Haribo“ meškiukų iki tikro karsto

Liepos 17-20 d. Anykščiuose vyksiančio alternatyvios muzikos festivalio „Velnio akmuo“ dalyviai vėl stebina organizatorius savo neįprastais reikalavimais. Praėjusiais metais viena grupė pasirodymui užsakė keliasdešimt litrų jaučio kraujo, o šiemet vieni pagrindinių atlikėjų TURBOWOLF planuojamam šou reikalauja parūpinti… karstą. Grupė akcentuoja, kad karstas turi būti tikras, ir tai yra svarbi jų pasirodymo detalė, todėl organizatoriams tenka sukti galvas, kur karstą įsigyti, o dar geriau – išsinuomoti.

Festivalio žvaigždžių TURBOWOLF reikalavimas yra vienas originaliausių, tačiau tikrai ne sudėtingiausias. Daug reiklesni yra pagrindinės festivalio grupės – ARCH ENEMY – užmojai. Švedai į Lietuvą atsiveža visą sunkvežimį savo technikos ir žada sumontuoti aukščiausios klasės garso ir vaizdo aparatūrą beveik dviejų valandų pasirodymui festivalio atidarymo naktį – ketvirtadienį.

Arch-Enemy

„Gavome keliolika lapų su labai detaliais nurodymais, ką reikia atlikti, kad grupė galėtų koncertuoti. Naujoji grupės vokalistė Alissa White-Gluz nuo 13 metų yra veganė, todėl turime parūpinti aukščiausios kokybės veganiško maisto. Maža to, scenos užkulisiuose negali jaustis kepamos mėsos kvapo ir apskritai jokių dūmų, muzikantų paviljonas privalo būti baltas ir su veidrodžiais. Grupė reikalauja tik stiklinių indų ir kategoriškai atsisako nacionalinės virtuvės patiekalų. Tiesa, lietuviško alaus paragauti jie norės“, – pasakoja festivalio „Velnio akmuo“ organizatorė Dainora Spiglytė.

Ne ką mažesnis iššūkis yra ir kitos svarbios grupės – norvegų SHINING – keliamos sąlygos. „Jų pateiktas techninių scenos poreikių sąrašas yra bene sudėtingiausias ir tiksliausias, su kokiu kada teko susidurti. Net visko matę scenos techniką teikiantys partneriai susiėmę už galvos – tokia precizija kelia rimtų rūpesčių, norint viską įgyvendinti 100 %. Negana to, SHINING pageidauja itin profesionalaus, dėmesingo scenoje su jais dirbsiančio žmogaus – be priekaištų mokančio anglų kalbą ir iš akies mirktelėjimo suprantančio, apie ką kalba muzikantai. Matosi, kad norvegai savo pasirodymui nusiteikę be galo atsakingai ir rimtai“, – teigia organizatoriai

Kiti festivalio atlikėjai šiemet labiau stebina ne reikalavimų sudėtingumu, bet originalumu. Pavyzdžiui, švedai BLUES PILLS paprašė, kad muzikantų kambarėlyje būtų daug įvairiausių formų kaktusų. Karsto reikalaujantys britai TURBOWOLF taip pat nustebino, į sąrašą įtraukę margą kilimą scenoje, šokoladinius saldainius ir guminius „Haribo“ meškučius.

Svečiai iš egzotiškosios Japonijos CHURCH OF MISERY festivalyje tikisi rasti japoniškos virtuvės patiekalų ir sakės bei ypač gero raudono vyno. Šis punktas reikalavimų sąraše, vadinamame „reideryje“, pabrauktas raudonai. Maistui taip pat išrankūs belgai EVIL INVADERS. Jie savo racionui pageidauja jautienos, daug jautienos ir jokios kitos mėsos. Muzikantai renkasi ir mums gana neįprastus gėrimus – BIRTH OF JOY įvardija šviežias papajų sultis, o HAVOK – įvairius prekės ženklo „Dr. Pepper“ limonadus. Nesikuklina ir IN SOLITUDE, išreikšdami vienus romantiškiausių įnorių – tikras šampanas, daug žvakių, bet ne aromatinių, ir… gražios merginos užkulisiuose.

Iš viso liepos 17 d., ketvirtadienį startuosiančiame festivalyje „Velnio akmuo“ per tris dienas pasirodys 35 metalo, roko, post roko ir kitų alternatyvios muzikos grupių iš viso pasaulio. Šeštą kartą organizuojamas festivalis tradiciškai vyks toje pačioje vietoje – Anykščių Dainuvos slėnyje ir greta muzikos dalyviams siūlys daug meno, sporto bei kitų laisvalaikio veiklų.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.