Festivalis KILKIM ŽAIBU grįžta į Žiemgalą!

Gimęs Žiemgalos regione, Joniškyje, senųjų tradicijų ir sunkiosios muzikos festivalis KILKIM ŽAIBU paskutiniuosius 5-erius metus vyko Žemaitijoje, Varniuose. Žemaitijoje atšventę 15 metų jubiliejų, trokšdami atsinaujinimo ir naujų potyrių, mes vėl leidomės į naujos erdvės paieškas. Šį kartą pasirinkome Lietuviškos Žiemgalos sostinę – Žagarę.

griztamiziemgala-main

Festivalis KILKIM ŽAIBU XVI vyks 2015 m. birželio 26-27 d. šalia istoriškai svarbaus Žiemgalos kraštui Raktės piliakalnio, Žvelgaičio ežero pakrantėje. Žiemgalos kraštui pagerbti skirto festivalio tema – grįžimas prie savo šaknų, amžinai besisukantis ratas, praeities ir ateities susiliejimas dabartyje.

Vienas seniausių šalies miestų – Žagarė – 2015-aisiais bus metų Lietuvos kultūros sostinė. Festivalis KILKIM ŽAIBU jau yra įtrauktas į kultūros sostinės renginių sąrašą. Ar festivalio viešnagė į Žagarę užtruks daugiau nei vienerius metus, kol kas nežinome, bet esame tikri, kad festivalis ateinančiais metais Žagarėje trenks pilna jėga! Renginys truks viena diena trumpiau nei įprastai ­­– jis vyks dvi dienas ir dvi naktis. Bet tai bus tikra „Žaibo koncentracija“, orientuota į kokybę, o ne į kiekybę – kokybiškas, išgrynintas ir ambicingas „Žaibų“ žygis į Žiemgalą!

Svarbu paminėti, kad pradedant naują „Žaibų“ festivalio ratą, atsinaujina ir organizatorių gretos. Festivalis nenukryps toli nuo savo idėjinio kamieno, bet mes nesistengiame laikytis varžančių klišių ir laužome visas įsigalėjusias ir iš dalies primestas festivaliui ribas. Mums nėra svarbu, kokiais pavadinimais įvardinti kolektyvų, kurie pas mus dalyvauja, muzikiniai žanrai. Mums svarbu, kad festivalis bręstu kaip gyvas organizmas kartu su mumis ir mumyse. Festivalis išlieka mūsų vizijoje kaip žadinanti, gyvybingumu trykštanti bekompromisinė energija, kartą per metus pakylėjanti savo lankytojus į kitą erdvės, emocijų kulminacijos ir laikmečio pajautimą. Todėl galite nusiteikti pačių įvairiausių, ekstremaliausių, pikantiškiausių ir originaliausių kokybiškos muzikos kūrėjų apsilankymo mūsų renginyje. Festivalis kryptingai žengia toliau pasirinktu sunkiosios muzikos gurmanų keliu.

Puikiai suprantame, kad, keičiantis festivalio vietai, visada atsiranda prieštaringų vertinimų. Nepaisant visko, apsisukus festivalio ratui, esame nusiteikę kaip niekad pakiliai ir pozityviai.

Nuostabi gamta, istorinė vietovės reikšmė, draugiška ir supratinga vietos vadovybė – ko dar reikia sėkmingai naujo festivalio etapo pradžiai? Svarbu paminėti ir tai, kad po ilgo laiko festivalis vėl galės jaustis nepriklausomas ir galės pats spręsti esminius organizavimo klausimus, tokius kaip maisto ir gėrimų tiekėjų atranka ir pan. O tai reiškia, kad pagaliau bus atsižvelgta į festivalio gerbėjų lūkesčius, bus išspręsta ilgų eilių ir alaus pasirinkimo problema.

Žinoma, mes įvertiname tai, kad miestelis Žagarė yra tolokai nuo didžiųjų Lietuvos miestų ir tai kelia keblumų susisiekimo prasme. Kita vertus, mūsų šalis nėra tokio dydžio, kad atstumai joje būtų per dideli, kai noras keliauti yra tikras, o ir kelionės vasarą visada priduoda žavesio, plečiasi Lietuvos vietovių pažinimas. Žagarė metų kultūros sostine yra išrinkta ne atsitiktinai, tai yra vienas seniausių Lietuvos miestų, turintis gilią istoriją, yra įsikūręs nuostabios gamtos apsuptyje, miestelio bendruomenė yra aktyvi ir kultūrinių renginių čia netrūksta.

Logistika. Nauja festivalio vieta nėra sunkiai pasiekiama. Iki pat festivalio vietos kelias yra asfaltas. Tiesioginiai autobusai į Žagarę kursuoja kasdien iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Panevėžio, Rygos ir kt. miestų.

Atstumai:

Vilnius / Žagarė – 257 km

Kaunas / Žagarė – 206 km

Ryga / Žagarė – 93 km

Informacija apie pirmuosius festivalio dalyvius ir išankstinius bilietus bus jau greitai.

Ratas nesustabdomas sukasi, nuo žaibo iki žaibo… Būkite tikri, „Žaibas“ ruošiasi galingai audrai!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.