Pirmieji KILKIM ŽAIBU XVI dalyviai

Festivalis KILKIM ŽAIBU XVI vyks 2015 m. birželio 26-27 d. Žagarėje, Žvelgaičio ežero pakrantėje. Šiuo metu yra atrenkami kolektyvai. Pirmieji patvirtinti festivalio dalyviai yra Švedijos vikingai KING OF ASGARD ir unikalaus metalo kūrėjai iš Šveicarijos – BÖLZER.

koa_promo_april2014_018

KING OF ASGARD susikūrė 2008 metais, kuomet save į rankas suėmė du bičai iš garsiosios viking/black metalo grupės Mithotyn. Su šiuo kolektyvu sukūrę ir į pasaulį paleidę tris fantastiškus albumus, Karsten Larsson ir Karl Beckmann kone dešimtmetį iššvaistė įvairiems nereikšmingiems pasigrojimams, kas buvo mažių mažiausiai keista po Mithotyn sėkmės. Šios grupės palikimas pelnytai laikomas vienu iš geriausių per visą viking metalo istoriją. Kapstydamiesi po senus griuvėsius švedai įrašė septynių kūrinių demonstracinį diską „Prince of Marings“ ir jo dėka jau tais pačiais 2009 metais gavo vietą begėdiškai šaunioje įrašų kompanijoje Metal Blade Records. Nuo tada KING OF ASGARD pristatė tris albumus. Naujausias iš jų – „Karg“ – pasirodė 2014-ųjų vasarą ir pagaliau parodė subrandintą kūrybą. Pasiblaškę šen bei ten po visus viking/melodic death metalo kampus, KING OF ASGARD muzikantai sukalė pluoštą aukščiausio lygio kūrinių, privertusių daugelį apžvalgininkų su nostalgija prisiminti tokių mohikanų kaip Bathory, Einherjer ar Ensiferum odes šiaurės vėjams ir protėvių narsai. Nekyla jokių abejonių – bus stipru!

bolzerg

BÖLZER – tai Šveicarijos Alpėse sukurtas ir į death/black metalo sceną paleistas virusas. Buldozeris. Žaibas. Barbaras… Šio dueto kūryba per itin trumpą laiką spėjo susirinkti begalę epitetų, kurie, kad ir kaip beskambėtų, yra tik teigiamos reikšmės ir pagarbiai vartojami šalia tokių pavadinimų kaip Celtic Frost, Morbid Angel, Deathspell Omega, Neurosis ar Voivod. O grupė tėra įrašiusi aštuonis kūrinius… Tik nereikia apsigauti – ta kūryba nėra iš atskirų dalių surinkta mozaika, kuri atsiduotų iki skausmo žinomu skambesiu, rifais ir kompozicijomis. Bölzer lieja savo unikalų mišinį ir daro tai eidami išties nelengvu keliu. Būdami vos du muzikantai įrašų studijoje ar ant scenos, jie kuria 4-5 žmonių įspūdį ir muzikine mase niekuo nenusileidžia pilnai sukomplektuotoms grupėms. Vokalistas/gitaristas KzR darbuojasi su 10-ies stygų monstru, į kurį sukištos technikos pakaktų dar vienam gitaristui ir bosistui. Galiausiai jie pasiuntė velniop didžiulę įrašų kompaniją, o savo debiutinį albumą pavasarį išleis su pogrindine draugų firmele Iron Bonehead. Įžūlu? Naivu? Turėdami tokį įspūdingą kūrybinį potencialą Bölzer gali dėl to nesukti sau galvos. Jie jau neblogai supurtė apkerpėjusią death metalo sceną ir paruošė sau vietą tarp geriausiujų.

Viso festivalyje bus virš 30 kolektyvų iš 11 valstybių.

Apie juos, kaip įprasta, pranešime vėliau, nes laiko turime dar tikrai daug.

Dėmesio! Pradedama bilietų prekyba!

Bilietus į festivalį KILKIM ŽAIBU XVI galite įsigyti dviems dienoms arba vienai pasirinktai atskirai. Vienos dienos bilietus bus galima įsigyti tik festivalio metu renginio vietoje.

Bilietų skaičiaus riboti neplanuojame, tačiau artėjančio festivalio numatytas teritorijos plotas yra kiek mažesnis nei buvo iki šiol buvo įprasta, todėl patariame bilietais pasirūpinti iš anksto, idant išvengtumėte galimų netikėtumų.

BILIETŲ KAINOS

Pirmieji 300 bilietų kainuos po 85 Lt.

Vėliau bilietai brangs.

Bilietus platina „Bilietų pasaulis“

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.