Greičiausias pasaulio gitaristas Michaelas Angelo Batio surengs du koncertus Lietuvoje

Be vargo valdoma dviejų grifų gitara, jos stygas garso greičiu liečiantys miklūs pirštai, greičiausio pasaulyje gitaristo titulas. Visa tai priklauso vienam gitaros meistrui – JAV muzikantui Michaelui Angelo Batio. Tai jau antrasis šio muzikanto vizitas į Lietuvą – ir šį kartą mūsų šalyje jis surengs jau du koncertus. Jie vyks 2015 metų vasario 6 dieną klube „Vakaris“ Vilniuje ir vasario 7 dieną klube „Ramybė“ Palangoje.

IMG_4955

Bilietais į abu gitaristo M.A.Batio ir jo grupės koncertus jau prekiaujama visose „Bilietai LT“ kasose ir internete.

Gimęs italo tėvo ir vokietės motinos šeimoje Čikagoje ir sulaukęs vos penkerių, Michaelas Angelo Batio jau grojo pianinu ir kūrė pirmąsias dainas. Dešimtmetis būsimas žinomiausio styginio instrumento virtuozas paėmė į rankas pirmąją gitarą. Vėliau jis grojo keliose grupėse, su kuriomis išleido pirmuosius savo muzikos įrašus. Ilgiausiai M.A.Batio talentas reiškėsi 1987-1993 metais gyvavusiame Los Andželo hardroko kolektyve “Nitro”. Šiam iširus, jis pradėjo sėkmingą solo karjerą. Jo išskirtinė gitarinė technika pavaldi įvairiems sunkiosios muzikos žanrams, pradedant hardroku ir heavy metalu, baigiant progresyviuoju roku, neoklasikiniu metalu ir net džiazu.

Dabar Michaelas Angelo Batio groja ne tik soline, bet ir bosine gitara, klavišiniais, mušamaisiais, o taip pat įrodė turintis vokalinių sugebėjimų. Šis neeilinis instrumentalistas per metus sudalyvauja šimte ar dar daugiau koncertų, pusė jų – soliniai pasirodymai. M.A.Batio gerai žinomas ne tik dėl profesionalaus įvairių subžanrų muzikos atlikimo. Gitaros virtuozas visame pasaulyje žinomas ir kaip dvigubos gitaros sumanytojas bei kūrėjas. Šis instrumentas įtakingų muzikos kritikų įvardinamas „viena kiečiausių gitarų roko istorijoje“ ir yra eksponuojamas „Rokenrolo šlovės“ muziejuje Klivlende (JAV). Tačiau čia Michaelas Angelo Batio nenustojo – jis sukonstravo dar ir keturių grifų gitarą. Nors dar labiau patobulintas instrumentas nestokojo dėmesio, savojo dviejų grifų pirmtako jis nepranoko. Be to, muzikantas yra išleidęs ne vieną grojimo gitara vadovą, mokė garsios roko grupės “Rage Against The Machine” gitaristą Tomą Morello ir kitus gitaristus, o jo paties kūryba atsidūrė filmų garso takeliuose.

Be visų šių prioritetų, nuo 1984 metų publiką stebinantis muzikantas pelnytai vadinamas greičiausiu visų laikų pasaulio gitaristu. Būtent taip buvo įvardinta nominacija, įsteigta rokeriškos sielos žurnalo „Guitar World“. Apklausoje net 440 000 respondentų atidavė balsus už Michaelą Angelo Batio.

Gyvi šio muzikanto pasirodymai kelia nuostabą, o jo išskirtinė muzika lemia tik geriausias publikos emocijas. Nekyla jokių abejonių dėl jo gitaros valdymo gabumų, tad belieka tuo dar kartą įsitikinti. Daugiau nei prieš dešimtmetį gitaros meistras pirmą kartą lankėsi Lietuvoje, kur pravedė privačias pamokas muzikantams, demonstruodamas grojimo dviejų grifų gitara techniką. 2012 metais Michaelas Angelo Batio jau su savo grupe pirmą kartą koncertavo Vilniuje. Ir štai jo gerbėjai Lietuvoje vėl gali džiaugtis – pernai naują albumą “Intermezzo” išleidęs muzikantas su grupe kitąmet surengs jau 2 koncertus: 2015 metų vasario 6 dieną klube „Vakaris“ Vilniuje ir vasario 7 dieną klube „Ramybė“ Palangoje.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.