„Velnio akmuo“ 2015 – liepos 16–19 d. Anykščiuose

Šiuolaikinio roko ir ekstremalios muzikos festivalis po atviru dangumi „Velnio akmuo“ šiais metais vyks liepos 16-19 dienomis tradicinėje renginio vietoje – Dainuvos slėnyje, Anykščiuose. Festivalis kaip ir kasmet prasidės ketvirtadienio popietę ir tęsis iki pat sekmadienio. Planuojama, renginyje pasirodys 40 grupių, o bendras muzikantų skaičius bus didesnis nei 200 žmonių. Nuo 2009-ųjų gyvuojantis ir ekstremalaus rokenrolo koncepciją propaguojantis festivalis publiką pasitiks su keliomis esminėmis naujovėmis.

Velnio-Akmuo_promo-3

Pernai sulaukęs rekordinio lankytojų skaičiaus, jau septintasis „Velnio akmuo“ dalyvius priims atsinaujinęs, išsiplėtęs ir kiek kitaip išsidėstęs Dainuvos slėnio teritorijoje. Išliks trys pagrindinės scenos: „Rytų“, „Vakarų“ bei „Gama“, o senoji „Rocktheque“ scena pristatys visiškai naują naktinę programą.

„Rytų“ ir „Vakarų“ scenose nuo pat ketvirtadienio bus galima tikėtis ir nuo seno pripažintų vardų, ir perspektyvių, šiomis dienomis populiarėjančių grupių. Šalia šiuolaikinio roko, novatoriškų sunkiai apibrėžiamų žanrų ir eksperimentų programoje išliks sąžininga proporcija ekstremalios, sunkios metalo muzikos. Neapkarpytos, pilnos muzikinės programos, neribojama muzikantų saviraiška ir scenografija – tai vieni pagrindinių festivalio principų, kurių bus laikomasi ir ateinančią vasarą. Tad kaip visuomet galima tikėtis išskirtinių, originalių muzikinių įspūdžių.

„Prioritetas numeris vienas – išspręsti visas 2014-aisiais kilusias festivalio klaidas. O toliau judėsim įprasta linkme – „Rytų“ scenoje gros geriausias ir kiečiausias rokas, „Vakarų“ scena skambės vardais ir ekstremaliu muzikiniu turiniu, „Gama“ scenoje vyks „workshop‘ai“ ir bus pristatomi perspektyviausi atlikėjai Baltijos regione. Išliks ir visos originaliosios, unikalios nekoncertinės VA veiklos“, – teigia festivalio kūrybos vadovė Dainora Spiglytė.

„Velnio akmuo“ – ne tik stipri muzika, bet ir dar stipresnė atmosfera. 2015-aisiais metais organizatoriai didelį dėmesį sutelks į vizualųjį festivalio apipavidalinimą. Pernai miesto bibliotekoje surengta paroda „Tikri norvegiško metalo koncertai“ susilaukė didelio festivalio publikos ir vietinės bendruomenės susidomėjimo – tai buvo vienas įdomiausių ir įsimintiniausių renginio akcentų. Tęsiant ilgalaikį bendradarbiavimą su Norvegijos ambasada, tikimasi surengti ne tik parodą, bet ir pristatyti žinomus Norvegijos vardus lietuviškai auditorijai.

Daug dėmesio bus skirta ir jau tradicine tapusiai meno parodai „Masinė hipnozė“. Į menininkų dirbtuves bus pakviesta ir užsienio svečių – eksponuoti darbus, fotografuoti, tapyti bei kitaip prisidėti prie festivalio kūrimo paties festivalio metu. 2015-ais metais atgims „Grok ir Kriok“ studija, kur festivalininkai galės improvizuoti ir kurti muziką.

Anykščiuose vykstantis „Velnio akmuo“ šiuo metu yra vienas ryškiausių alternatyvios bei ekstremalios muzikos festivalių Baltijos šalyse. Didžioji dalis atlikėjų kasmet kviečiama iš užsienio šalių. Čia jau grojo tokios žvaigždės kaip ARCH ENEMY, ANATHEMA, SEPULTURA, ORANGE GOBLIN, ALCEST, MAYHEM, TRUCKFIGHTERS, BENEDICTION ir kt. 2015-ųjų vasarą, kaip ir kasmet, renginio lankytojų lauks ne tik kokybiška muzika, bet ir pozityvi energija bei nepamirštami įspūdžiai.

Festivalio bilietų prekyba prasidės sausio 20 dieną. Sek naujienas: www.devilstone.net

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.