Švedų grupės „Sabaton“ melodingi karo šūkiai pavasarį aidės Vilniuje

Pasiilgę karingos ir melodingos muzikos, gaus vertingą pavasarinę dovaną. Į Lietuvą sugrįžta švedų roko grupė “Sabaton”, kuri kovo 14 dieną (šeštadienį) surengs vienintelį koncertą Vilniuje, “Forum palace”.

SABATON_01_2014

Bilietus į šį renginį jau galima įsigyti visose „Bilietai LT“ kasose ir internete www.bilietai.lt.

Grupės “Sabaton” 16 metų kūrybinis kelias nužymėtas daugeliu dainų karine ir kitų istorinių įvykių tematika. Šias temas grupė gvildena ne primesdama savo subjektyvią nuomonę, o bandydama įsijausti į visas kariniuose konfliktuose dalyvavusias puses, neteisindama ir nesmerkdama nei vienos iš jų. Tuo ji išsiskiria daugelio kitų heavy/power metalo atlikėjų tarpe. Nors 2012-aisiais iš esmės pasikeitė grupės sudėtis, atsinaujinimas “Sabaton” komandai išėjo į naudą.

Intensyviai koncertuojantis, išskirtinai ugningus, išraiškingus ir efektingus pasirodymus rengiantis kolektyvas yra laukiamas ne tik koncertinėse salėse, bet ir žymiausiuose vasaros festivaliuose. Savo aktyvia veikla “Sabaton” išgarsino ir gimtąjį Faluno miestelį – čia kasmet rugpjūčio mėnesį vyksta 3 dienų festivalis “Sabaton Open Air”. Be to, kiekvienų metų lapkritį grupė leidžiasi į muzikinį kruizą “Sabaton Cruise”, kuriame groja savo gausiems gerbėjams. Bilietai į patiems muzikantams priklausantį laivą visada išparduodami dar gerokai iki kruizo pradžios.

1999-aisiais bendram darbui susibūrę „Sabaton“ pirmą albumą išleido tik po šešerių metų. Debiutinis leidinys iškart atsidūrė Švedijos roko muzikos topuose. Vėliau kone kasmet pradėję leisti po naują studijinį darbą, švedai savo karinga muzika okupavo Austrijos, Suomijos, Vokietijos, Norvegijos, Šveicarijos perkamiausių albumų lentynas. 2014 metų pavasarį pasirodė septintasis skandinavų scenos karių studijinis albumas “Heroes”. Tai trečiasis jų darbas su vienų žymiausių Europoje sunkiosios muzikos leidėjų “Nuclear Blast” ženklu. Kaip ir priklauso “herojų” albumui, jis pristatomas dideliame pasauliniame ture “Heroes World Tour 2014-2016”.

Europinis koncertinis grupės “Sabaton” turas startuoja šiandien, sausio 22 dieną Lenkijoje, o finišuos kovo 29 dieną Norvegijoje. Į Lietuvą grupė atvyks kovo 14-ąją, šeštadienį, antroje turo pusėje, ir surengs vienintelį koncertą Vilniuje, “Forum palace”. Planuojama, kad šiame koncerte scenoje pasirodys dar vienas specialus renginio svečias.

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.