MICHAEL ANGELO BATIO (koncertas) – 15-02-06

Kas
MICHAEL ANGELO BATIO (koncertas)
When
Penktadienis, 6 vasario, 2015
20:00 - Amžius neribojamas Buy Tickets
Where
Pramogų salė „Vakaris Vilnius“ („Pramogų bankas“, 3 aukštas) (map)
Pamėnkalnio 7
Vilnius, Lietuva
Other Info
MICHAEL ANGELO BATIO ir jo grupė (JAV)
A Tribute to Rock Guitar
2015-02-06 - Vilnius, klubas VAKARIS ("Pramogų banke", 3 a.)
2015-02-07 - Palanga, klubas RAMYBĖ

Daugiau mašina negu žmogus!
(Guitar One Magazine)

Ryškiausias planetos gitaristas!
(Guitar World Magazine)

Jo greičiausi pirštai pjausto lyg lazeris: Mr. Angelo yra tiesiog Dievas. Rimtai!
(Total Guitar Magazine in the UK)

Michael Angelo Batio - greičiausias gitaristas pasaulyje ir neįtikėtinos dvigubos gitaros kūrėjas.
(Guitar World Magazine)

Tai tik maža dalis liaupsių, skirtų gitaristui Michael Angelo Batio. Šis 58-erių metų iš Čikagos (JAV) kilęs atlikėjas, kompozitorius, prodiuseris ir serijinių straipsnių apie gitaros meną autorius ne veltui nusipelnė tokių epitetų. Michael Angelo Batio – specifinės grojimo technikos, vadinamo “pjaustymo” („shred“), sumanytojas, vienas iš gitarinės muzikos novatorių.

Nenuilstantis muzikantas jau nuo ankstyvos paauglystės gitara groja skirtingų žanrų kūrinius, nors daugiausiai dėmesio skiria įvairių sunkiojo roko krypčių kompozicijoms. Pakliuvęs į daugelio garsių muzikos žurnalų geriausių gitaristų sąrašų viršūnes, 2011 metais Michael Angelo Batio laimėjo žurnalo “Guitar World Magazine” skaitytojų prizą ir surinkęs net 440 000 balsų jau ne pirmą kartą buvo išrinktas greičiausiu visų laikų pasaulio gitaristu!

Michael Angelo Batio jau ankstyvoje vaikystėje įvaldė grojimo klavišiniais instrumentais meną. Sulaukęs penkerių, jis jau grojo pianinu ir kūrė dainas, o gitarą į rankas pirmą kartą paėmė būdamas vos dešimties. Keturiolikametis M.A.Batio grojo džiazą ir net laimėjo gimtojo miesto įsteigtą džiazo muzikantams skiriamą apdovanojimą. Bakalauro laipsniu baigęs muzikos teorijos ir kompozicijos studijas, jis netrukus jau grojo kaip sesijinis gitaristas, vienas ar su įvairiais patyrusiais muzikantais.

Nuo 1993 metų tęsiasi Michael Angelo Batio solo karjera, vainikuota vienuolika albumų ir lydima nesibaigiančių pagyrimų jo neeiliniam talentui. Nuo to laiko jis sugrojo apie 2000 koncertų virš 50-yje pasaulio šalyse. Jo solo kūryba skamba ir filmų garso takeliuose, muzikantas taip pat įkūrė nuosavą įrašų kompaniją “M.A.C.E. Music”.

Muzikantas groja ne tik solo, bet ir boso gitara, klavišiniais, mušamaisiais, kartais netgi atlieka vokalines partijas. Jis yra išleidęs kelias populiarias grojimo gitara DVD instrukcijas, grojimo gitara meno mokė ne vieną žinomą muzikantą, tame tarpe garsios roko grupės “Rage Against The Machine” gitaristą Tomą Morello.

Michael Angelo Batio seniai bendradarbiauja su „Dean guitars“ gamintojais. Kartu su šia kompanija jis sukūrė dvigubos gitaros modelį „Dean ‚Jet‘ Double-Guitar“, kuris 2012 m. vasario mėnesį tapo vienu iš rokenrolo šlovės muziejaus “Rock and Roll Hall of Fame“ eksponatų.

« Back to the calendar

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.