„Sabaton“ koncertą Vilniuje sutvirtins lietuvių karžygiai “Thundertale”

Karingos ir melodingos roko muzikos gerbėjai, kovo 11-ją griausmingai paminėję tautinę šventę, linksmybes galės pratęsti ir savaitgalį po jos. Kovo 14 dieną (šeštadienį) Vilniuje, “Forum palace”, vieną iš savo Europinio turo “Heroes World Tour” koncertų surengs švedų roko grupė “Sabaton”, kurią lydės ne mažiau karingai nusiteikęs lietuvių kolektyvas “Thundertale“.

Thundertale

Bilietus į šį renginį galima įsigyti visose „Bilietai LT“ kasose ir internete.

“Thundertale” (lietuviškai “Perkūno sakmė”) startavo 2004 metais. Nuo pat įsikūrimo ji intensyviai koncertuoja ir laikosi principo, kad muzikos grupė turi gyventi ne internete, o scenoje. Kai nekoncertuoja, ši komanda daug laiko praleidžia įrašų studijose, ir to rezultatas – 4 studijiniai albumai bei 2 DVD. Šiuo metu kuriamas naujas, penktasis studijinis darbas, o leidybai ruošiamas naujas koncertinis DVD.

Daugelyje su muzika susijusių sričių ši kauniečių komanda yra pionieriai, entuziastingai nešantys sunkiosios muzikos vėliavą į naujas žemes. “Thundertale” buvo pirmoji Lietuvos metalo grupė, kelis sezonus iš eilės dalyvavusi įvairiuose TV muzikiniuose projektuose: ji nugalėjo TV3 konkurse „Muzikos čempionų taurė“, LNK konkurse „Lietuvos Daina“ sulaukė daugiausiai žiūrovų simpatijų, LNK projekte „Žvaigždžių duetai“ pasiekė pusfinalį. Grupė taip pat ryškiai pasirodė LTV projekte “Yra Šalis” – net trys jų kūrybos dainos TV žiūrovų atrinktos į LTV išleistą DVD, o 2012-aisiais šioje televizijoje “Thundertale” su daina “Heroes, arise!” dalyvavo nacionalinėje “Eurovizijos” atrankoje. O šiemet jie atstovaus Kauno miestą TV konkurse „Chorų karai“.

Šis kolektyvas aktyviai reiškiasi ir kitose erdvėse. Nuo 2009 metų jis tęsia tradiciją rengti pasirodymus ant Lietuvos piliakalnių – tai vieninteliai sunkiosios muzikos atlikėjai, kurių dainos skambėjo ant Sudargo, Rambyno, Dubingių, Mindaugo sosto piliakalnių. 2010-ųjų rudenį pirmą kartą Lietuvoje įvyko metalo grupės kūrybinio darbo pristatymas didžiajame ekrane – “Thundertale” surengė savo DVD “Perkūno sakmės” peržiūrą Kauno “Forum Cinemas” kino salėje. 2011 metų rugpjūtį nenuilstantys kauniečiai atliko savo aranžuotą “pasunkintą” Lietuvos himno versiją prieš futbolo varžybas gimtojo miesto Dariaus ir Girėno stadione. Kitų metų vasarį sudalyvavę festivalyje “Vilties daina”, “Thundertale” tapo pirmąja Lietuvos alternatyvios muzikos grupe, koncertavusia Kauno valstybinėje filharmonijoje.

2013-aisiais “Thundertale” komanda paruošė autorinę programą su Karinių oro pajėgų pučiamųjų orkestru, Kauno vaikų ir jaunuolių choru “Varpelis” bei kviestiniais solistais, kas taip pat yra nauja perspektyva vietinėje muzikos padangėje. Išskirtinis ir tų pačių metų pabaigoje pasirodęs 4 metų darbo rezultatas – klausytojams dvejomis versijomis įteiktas albumas “Žemėj Lietuvos” yra pirmasis Lietuvoje su choru įrašytas metalo muzikos albumas. Juo grupė užbaigė senąjį savo kūrybinį etapą, o naująjį pradeda atnaujintos sudėties ir kiek pasunkėjusiu skambesiu.

Švedų grupės “Sabaton” ir lietuvių komandos “Thundertale” karingas muzikines sakmes galima bus išgirsti jau kovo 14-ąją Vilniuje, “Forum palace”.

SABATON – Resist And Bite (2014):

THUNDERTALE – ištraukos iš grupės koncertų:

http://youtu.be/bCF-ceUT52Q

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.