Su grupe „U.D.O.“ į Vilnių atvyksta rokeriai „Sister Sin“ ir „Garagedays“

Gegužės 5 dieną mūsų publikai puikiai pažįstama vokiečių heavy metalo grupė “U.D.O.” koncertuos Lietuvoje. Koncertas vyks Vilniuje, “Forum palace”, o scenos veteranus palaikys jaunesni bendražygiai – švedai “Sister Sin” ir austrai “Garagedays”.

Bilietus į šį renginį galima įsigyti visose „Bilietai LT“ kasose ir internete.

Nuo 1987-ųjų gyvuojanti grupė “U.D.O.” visame pasaulyje geriausiai žinoma dėl savo charizmatiškojo vokalisto Udo Dirkschneiderio. Tai vienas labiausiai gerbiamų sunkiosios muzikos puoselėtojų, kurio savitas balsas seniai tapo “U.D.O.” vizitine kortele. Paskutinė žinia, sukėlusi nemažą šurmulį grupės gerbėjų ir metalo žinovų tarpe – ilgametį jų būgnininką Francesco Jovino pakeitė ne kas kitas, o paties Udo sūnus Svenas Dirkschneideris! Sausio 23 dieną išleistas jau penkioliktas grupės studijinis albumas „Decadent“ sėkmingai šturmuoja daugelio pasaulio šalių perkamiausių albumų sąrašus ir labai gerai vertinamas muzikos kritikų bei melomanų. Jį “U.D.O.” pristato koncertinėse gastrolėse “Decadent Tour”, lydimi kitų dviejų komandų.

SISTER SIN

Grupė “Sister Sin” neblogai pažįstama Lietuvos publikai – 2010 metais ji pasirodė su suomiais “Lordi”, o 2011-aisiais – su pačiais “U.D.O.”. Tai 2003 metais Gioteburge susibūrę “old-school” metalo atlikėjai. Jie visuomet jautė simpatiją senajam 80-ųjų sunkiajam rokui, tame tarpe ir grupei “Accept”, taigi nenuostabu, kad pastaruoju metu “Sister Sin” noriai koncertuoja su jų gretose kadaise buvusio Udo komanda. Grupės “Sister Sin” sudėtyje netrukus atsirado simpatiška frontmenė Liv Jagrell. Išgirdę ją dainuojant, vaikinai pasirinko būtent moterišką vokalą, ko iš pradžių neketino daryti. Pasak jų, ši moteris savo balso galia nurungė daugelį išklausytų vokalistų vyrų. Grupė suderino aštrius ir energingus pankroko akordus su melodingu power metalo skambesiu. Perkopę per savo kūrybinio kelio dešimtmetį, “Sister Sin” turi išleidę 5 studijinius albumus, kurių paskutinis yra 2014-aisiais “pražydęs” darbas “Black Lotus”. Be to, pakankamai stabili yra šio kolektyvo sudėtis – čia porą kartų keitėsi tik boso gitaristai.

Tuo tarpu austrų metalistai “Garagedays”, patys save ir savo muzikos stilių apibūdinantys “100% Nasty Crew”, Lietuvoje pasirodys pirmą kartą. Tai 2005 metais Rattenberge susibūręs kvartetas. Tik 2011 metais “Garagedays” išlindo iš muzikinio pogrindžio, kai “Massacre Records” kompanijos dėka iš demo leidėjų tapo pilnaverčio studijinio debiuto “Dark And Cold” autoriais. Šį albumą grupė pristatė koncertuodama su žymiomis komandomis “Master”, “Exodus”, “Rotting Christ”, “Six Feet Under” ir kitomis. Šiuo metu “Garagedays” jau turi antrą albumą “Passion Of Dirt”, kuris pasirodė 2014-ųjų pavasarį. Tarp muzikinių įkvėpėjų ši komanda, kaip ir jų bendražygiai “Sister Sin”, įvardijo grupę “Accept”, todėl nieko keisto, kad austrai lydi “U.D.O.” šiame koncertiniame ture.

 

Related Images:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.