Merope (koncertas) – 15-04-30

Kas
Merope (koncertas)
When
Ketvirtadienis, 30 balandžio, 2015
19:00 - Amžius neribojamas Buy Tickets
Where
Rusų dramos teatras (map)
Vilnius
Other Info


Antrojo albumo pristatymo koncertai.

balandžio 29d. 18val. "Saulės" koncertų salė, Šiauliai ( bilietai www.bilietupasaulis.lt )
balandžio 30d. 19val. Rusų dramos teatras, Vilnius
gegužės 1d. 19val. VDU Didžioji salė, Kaunas

Jean – Christophe Bonnafous (Prancūzija) - bansuri fleita

Indrė Jurgelevičiūtė (Lietuva) - balsas, kanklės.

Bert Cools (Belgija) – gitara ir efektai.

Marcello Windolph (Vokietija/Brazilija) - kontrabosas

Miguel Hiroshi (Ispanija) – perkusija

„Merope“ kūryboje skamba senovinės dainos, tradicinė Lietuvos, Ispanijos, Indijos muzika, susiliejanti su moderniais garsais ir harmonijomis, bei pereinanti į elektroninius virpesius. Šių elementų samplaika ir kūrėjų jautrumas pasirodymų metu kuria užburiančią muzikos chemiją, kuri klausytojus veda į muzikinę kelionę po išorinį garsų bei vidinį savo pasaulį.

Grupės pavadinimas reiškia ne tik senovės graikų deivę, mūzą, bet ir tolimą, naujai atrastą žvaigždę Plejadžių sietyne. Būtent šis tolimos ir neištirtos žvaigždės įvaizdis atspindi „Merope“ – grupę, kuri susiburdama net neįsivaizdavo kaip skambės bendra skirtingų kūrėjų muzika. Tačiau atlikėjai vedami savo širdies pradėjo kurti darnią, kosmine šviesa spinduliuojančią, atvirą ir džiuginančią muziką.

2012 m. vasarą vos susibūrusi „Merope“ įrašė savo pirmąjį albumą „9 Days“, bet tai atliko ne studijoje, o Sierra Nevada kalnuose Ispanijos pietuose, naudodami vien tik saulės energiją. Albumo pavadinimas, reiškiantis devynias dienas, įamžina laiką, kurio prireikė „Merope“ susikurti kaip grupei ir įrašyti muziką, kurioje gausu įvairiausių natūralių gamtos bei artimiausio kaimelio garsų. „9 Days” muzikos kritiko Mattie Poels buvo išrinktas trečiu geriausiu 2012 m. world muzikos albumu.

2014 m. rudenį „Merope“ pradėjo antrojo akustinio albumo, dedikuoto vandeniui, jūroms ir okeanams, įrašus. Tų pačių metų spalio mėn. grupė dalyvavo „Womex“ festivalyje Ispanijoje, savo kūrybą pristatydami Lietuvos muzikos stende. „Merope“ daugiausiai koncertuoja užsienyje: Olandijoje, Ispanijoje, Belgijoje, Vokietijoje, praėjusių metų pavasarį beveik visą mėnesį koncertavo ir keliavo po Meksiką, o šiais metais ruošiasi apsilankyti Indijoje.

Lietuviškoji „Merope“ dalis Indrė Jurgelevičiūtė, grupėje dainuojanti ir grojant kanklėmis, yra baigusi džiazo vokalo studijas Lietuvoje, Rotterdamo konservatorijoje metus gilinosi į klasikinę indų muziką. Aktyviai koncertuojančią artistę galima girdėti atliekant džiazo, folkloro, akademinę ir populiariąją muziką tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Šiuo metu ji pasirodo su grupėmis „The Ditties“, „Baisios Stygos“, „Tribute to Puppini Sisters“, „Atalyja“, „Cikados“, „The Schwings“, projektu „Malituanie“.
Kanklių muzika „Merope“ kūriniuose organiškai susilieja su indiška bansuri fleita, kuria groja projekto idėjos sumanytojas Jean Christophe Bonnafous. Jis indiškos klasikinės muzikos mokėsi pas legendinį Indijos fleitistą Hariprasad Chaurasia, su kuriuo drauge keliauja ir koncertuoja visame pasaulyje kaip akomponuojantis fleitistas.

Džiazo muzikos studijas baigęs grupės gitaristas Bert Cools kuria improvizacinę muziką, bendradarbiauja su džiazo, alternatyvios bei elektroninės muzikos kūrėjais. Lotynų Amerikos ritmų į „Merope“ muziką įneša Miguel Hiroshi, grojantis įvairiomis perkusijomis. Šis flamenko sostinėje Granadoje užaugęs muzikantas keliauja po įvairiausias šalis pasirodymas su flamenco, afro, latin, world, alternative muzikos projektais. Kontrabosininkas Marcello Windolph yra studijavęs džiazą bei Afrikos muziką, o dabar gilinasi į įvairias Rytų medicinos technikas.
Skirtingų šalių ir pomėgių muzikantus vienija bendros vertybės: šilumos ir ramybės poreikis kūryboje, meilė gamtai bei žmogui. Savo paprastumu, tikrumu ir skleidžiamu gėriu „Merope“ siekia kurti šviesesnį pasaulį. Muzikos ritualuose grupės nariai tarpusavyje dalijasi energija, emocijomis, įkvėpimu, patirtimi ir idėjomis, o klausytojus kviečia susiburti, panirti į bendrą nuotaiką bei dalytis. Todėl „Merope“ pasirodymai dažniausiai baigiasi visus vienijančia drauge su publika atliekama lietuviška sutartine.

„Merope“ muzika – tai unikali lietuviško folkloro, world ir jazz stilių bei instrumentų ir elektronikos sintezė, užburianti savo vientisu, harmoningu, darniu skambesiu. Tai naujųjų laikų ritualinė muzika, kviečianti klausytojus į užburiančią kelionę, kupiną ramybės, įkvėptą gamtos ir meilės.

« Back to the calendar

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.